KıbrısManşetToplumTürkiye

Barçın: “Biz CTP olarak konutlar orada, Türkiye’de nasıl yapılabilir, yaklaşımındayız”

CTP’li vekil Devrim Barçın, “CTP olarak biz Türkiye’de konut ihtiyacına nasıl katkı konur ama Türkiye’de... Bunu da komitede konuştuk.” diyerek depremzedeler için konut ihtiyacının "Türkiye'de giderilmesi" yaklaşımı içinde olduklarını söyledi

Barçın, CTP olarak Türkiye’deki depremzedelere yönelik konut ihtiyacı konusunda “bu konutlar orada, Türkiye’de nasıl yapılır, bu çerçevede bakıyoruz” yaklaşımı sergilediklerini ifade etti.

CTP’li Devrim Barçın konu hakkında “CTP olarak biz Türkiye’de konut ihtiyacına nasıl katkı konur ama Türkiye’de… Bunu (da komitede) konuştuk.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta bazı eleştiriler basına yansımış, Türkiye’de 75 bin TL’ye mal edilen yaşam evinin tanesinin burada 175 bin TL’ye üretileceği bilgisi kamuoyuna gelmiş, 1’e 3’lük fark ile Türkiye’de daha çok depremzedeye yardımcı olunabileceği ifade edilmişti.

Devrim Barçın “Sorumlu muhalefet anlayışlıyla gerçekleri ortaya koyarak ne gerekiyorsa diyalog ise diyalog, iş birliği ise iş birliği yapıyoruz…” dedi.

Barçın, hükümetin alel acele yasa gücünde kararnameleri ile gönüllülük esasını da bozduğunu yineleyerek, bunun toplumda motivasyonsuzluğa neden olduğunu kaydetti.

Barçın, “Önce deprem nedeniyle bu ülkede alınması gereken acil ve harcama gerektiren alanları belirleyin, dedik, giderler kararnamede yoktu. Basın açıklamasında yazıyordu… Biz net biçimde, hangi alanlar, diye sorduk… CTP olarak biz Türkiye’de konut ihtiyacına nasıl katkı konur ama Türkiye’de… Bunu (da komitede) konuştuk. Sivil savunmanın geliştirilmesi okul ve hastaneler, bunların gerekli testleri ve güçlendirilmesini öncelikle önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu