KıbrısManşetToplum

Barçın: “Eğitim Bakanlığı torpille 230 kişiyi ilkokul öğretmeni atadı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Devrim Barçın sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Eğitim Bakanlığı'nın torpil ile 230 kişiyi öğretmen olarak atadığını söyleyerek ateş püskürdü

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Devrim Barçın sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Eğitim Bakanlığı’nın torpil ile 230 kişiyi öğretmen olarak atadığını söyleyerek ateş püskürdü.

İşte Barçın’ın açıklaması:

“‼️ EĞİTİM BAKANLIĞI TORPİLLE 230 KİŞİYİ İLKOKUL ÖĞRETMENİ ATADI
⭕️ Bir çoğunun öğretmenlik formasyonu ile yakından uzaktan ilgisi olmayan, tamamen Eğitim Bakanının seçtiği 230 kişi, geçici öğretmen olarak İlkokullarımıza istihdam edildi.
⭕️ Bu torpilli geçici öğretmen istihdamının Devlete aylık maliyeti 9 Milyon TL, 9 aylık maliyeti ise 81 Milyon TL’dir.
⭕️ Geçtim maliyeti, öğretmenlik mesleği ile yakından uzaktan ilgisi olmayanları ilkokul çocuklarımıza eğitim vermek üzere ilkokullara atıyor Eğitim Bakanı.
⭕️ Öğretmenler (Değişiklik) Yasası’nda bu keyfiliğin kaldırılmasına yönelik madde önerilerimize neden UBP’nin şiddetle karşı çıktığı daha iyi anlaşılıyor şimdi.
⭕️ En azından ortaöğretimdeki öğretmenlik sınavlarına girenlerden sıra ile alsalar diyecem ki o kişilerin öğretmenlik formasyonu var.
⭕️ Ama olur mu hiç !
⭕️ Eğitim Bakanı, 81 Milyon TL’lik bütçe ile 230 kişiyi istihdam etme yetkisini adaletli bir şekilde kullanır mı hiç !
⭕️ Herkes diğer tarafa bakarken bu tarafta neler yapıyorlar neler !!!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu