GenelKıbrısManşetSiyaset

Barçın: “İnsanların birikimleri fonda eriyor”

CTP Milletvekili Devrim Barçın, İhtiyat Sandığı (Değişiklik) Yasa Önerisi için ivedilik istediklerini ifade ederek, “Esas gailemiz fonun erimemesi” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Meclis Genel Kurulu’nda “İhtiyat Sandığı (Değişiklik) Yasa Önerisi” konulu bir konuşma yaptı.

Barçın, CTP olarak önerinin ivedilikle görüşülmesini istediklerini dile getirerek, İhtiyat Sandığı’nda on binlerce insanın birikimi bulunduğunu, bu birikimin erimekte olduğunu ve bu erimenin önüne geçmek için öneriyi hazırladıklarını belirtti.

Barçın, getirdikleri yasadan bahsederek, esas gailelerinin ‘fonun erimemesi’ olduğunu ifade etti.

“İNSANLARIN BİRİKİMLERİ FONDA ERİYOR”

“Son 15 yılda fona yatırım yapanların, enflasyon kaynaklı yüzde 43 alım gücü gerilemiştir” diyen Barçın, insanların fonda eriyen birikimlerine işaret etti.

Bu işin partiler ile ilgili olmadığını kaydeden Barçın, “UBP, CTP işi değildir, bu koltuklarda oturan bizlerin de fona paraları yatmaktadır” dedi.

“FONDAKİ BİRİKİMLERİN ERİMESİNDEN DOLAYI KAYBEDECEK ZAMAN YOK”

Fonun denetiminin daha şeffaf yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Barçın, Çalışma Bakanlığının da bu konuda çalışması bulunduğunu ancak fondaki birikimlerin erimesinden dolayı kaybedecek zaman olmadığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu