KıbrısManşetToplum

Barçın: “İyi ki UBP ile hükümet kurmadık”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, çözümün başkanlık sisteminde değil, emek eksenli siyasi iradede olduğunun altını çizen Barçın, meşru zemini elleriyle UBP’ye vermeyeceklerini vurguladı. Barçın, UBP’nin esas gailesinin koltuk olduğunu kaydetti

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, çözümün başkanlık sisteminde değil, emek eksenli siyasi iradede olduğunun altını çizen Barçın, meşru zemini elleriyle UBP’ye vermeyeceklerini vurguladı. Barçın, UBP’nin esas gailesinin koltuk olduğunu kaydetti.

“Onlar için koltuk ağır basıyor”

“Bu derece bir kaosun oluşacağını tahmin ediyordum desem yalan söylemiş olurum” diyen Barçın, 23 Ocak seçimlerinin üzerinden 4 ay geçtiğini kaydetti. UBP’nin esas gailesinin koltuk olduğunu belirten Barçın, “Tek başına hükümette olduğu dönemde bile koltuk ağır basıyor onlar için” dedi. Barçın, önümüzdeki süreçte daha iyi işler yapabilmeyi umduklarını ifade etti. Belediyeler reformu denilen ve bilimsel veriye dayanamayan yasanın muhalefet tarafından engellenmesinin önemine işaret eden Barçın, muhalefetin önemine dikkat çekti.

 

 

“İyi ki UBP ile hükümet kurmadık”

UBP ile seçimlerden sonra yapılan hükümet kurma görüşmeleriyle ilgili de konuşan Barçın, “CTP, UBP’nin yaptığı ziyarette hükümet olursa nelerin olması gerektiğini tek tek ortaya koydu. İyi de hükümet kurmadık. Bugünkü UBP’nin düşürüldüğü pozisyonu görüyoruz. UBP ile hükümet kurmanın ne kadar yanlış olduğu ispatlanmış oldu” dedi. UBP’nin ortaya koyduğu bakışla, hükümette olmanın bu topluma hiçbir fayda getirmeyeceğini dile getiren Barçın, “Artık denenmemişi denememiz lazım. O da CTP’nin tek başına iktidarıdır. İzlediğimiz tutarlı siyasetle insanlar bize hak veriyor” diye konuştu.

 

“Meclis’te gösterilen mücadelenin sokakla birlikte yürütülmesi gerek”

Sine-i millete bireysel olarak karşı olduğunu söyleyen Barçın, “Bu fikri tartışmamız demokrasimize olumlu katkı sağlayacaktır” dedi. Muhalefetin sine-i millete dönmesi durumunda, çoğunluğun isyan edilen partiye bırakılacağını kaydeden Barçın, “Bu, koltuklara oturalım üzerinden bir siyaset değildir. Biz, sokaktaki mücadeleyi tırmandırmak, bu isyanı sokağa çıkarmak gerektiğini ortaya koyuyoruz. Bu bağlamda meclis de bir cephedir” diye konuştu. Barçın, Meclis’te gösterilen mücadelenin sokakla birlikte yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

 

“Utanmadan çıkıp dünyada da enflasyon var diyorlar”

Seçim yapılalı dört ay olduğunu ifade eden Barçın, “Bugün sine-i millet denen siyasi partiler de halkın oylarına başvurdu. Meşru zemini de elimizle UBP’ye veremeyiz” dedi. Bir yıllık enflasyonun yüzde 88.81, gıda enflasyonunun ise yüzde 105’e geldiğine dikkat çeken Barçın, “Cebinizdeki her bin liranın 888 lirası eksildi alım gücü noktasında. Utanmadan çıkıp dünyada enflasyon var diyorlar. Belçika’da enflasyon yüzde 9, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yüzde 8, Malta’da ise 4.9” dedi. İstikrarsız bir para birimi olan TL’de kalmayı tercih ettiğimiz müddetçe, bizim bu ülkede bu pahalılığa çözüm bulunamayacağını vurgulayan Barçın, sorunların doğru tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

 

“Asıl sorun TL’dir”

Asıl sorunun TL olduğunu yineleyen Barçın, açlık sınırının altında asgari ücret olduğunu ifade etti. Küçük esnafa destek verilmesi gerektiğine işaret eden Barçın, “Piyasada malları ucuzlatmaya yönelik politika izlemeniz lazım” dedi. Yüksek enflasyonist durumu fırsat bilenlerin de olduğunu belirten Barçın, “Biz sorunu doğru tanımlamazsak çözümleri de doğru bulamayız” diye konuştu. Stabil bir para birimine geçecek bir iradeye ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Barçın, bu iradenin CTP’de olduğunu ifade etti.

 

“Siyaset emek eksenli olmalı”

Siyasetin emek eksenli olması gerektiğini dile getiren Barçın, “İnsanların derdi geçimdir. Derdine deva olabileceğinizi ispatlarsanız size gelir insanlar. Emek eksenli olmak önemlidir” dedi. Seçim barajının tamam olduğunu düşündüğünü söyleyen Barçın, “Sayın Tatar’ın bir bakan değişimi yapmayarak istifa kabul ederek ülkeyi ne hale getirdiğini gördük. UBP, 2009’da tek başınayken ortadan ikiye bölündü. Çözüm başkanlık değil, emek eksenli siyasi irade göstermektir” diye ekledi.

 

Kaynak: Zirve Kıbrıs

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu