EkonomiKıbrısManşetToplum

Barçın: “Ülke tarihimizin Haziran ayındaki en yüksek enflasyonu yaşandı”

CTP Milletvekili Devrim Barçın, yüzde 11,44 olarak açıklanan enflasyona dikkat çekerek, “1980 sonrası yani 43 sene sonra ülke tarihimizin Haziran ayındaki en yüksek enflasyonu yaşandı bu sene” dedi, UBP’nin ülkeyi batırdığını savundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve ekonomist Devrim Barçın, sosyal medya hesabı üzerinden ‘UBP, ülkeyi resmen batırıyor’ başlığı altında bir açıklama yaptı.

CTP’li vekil Barçın, yüzde 11,44 olarak açıklanan enflasyona işaret ederek, “1980 sonrası yani 43 sene sonra ülke tarihimizin Haziran ayındaki en yüksek enflasyonu yaşandı bu sene” dedi.

Barçın, “Aynı şekilde 2022 Haziran ayında da 1980 sonrası en yüksek Haziran ayı enflasyonu yaşanmıştı ülkemizde. Türk Lirası ülkemizde, ana vatanı Türkiye Cumhuriyeti’ne göre yüzde 71,23 daha fazla değer kaybetmiş 1 yılda” ifadelerini kullandı.

Barçın, “Soğuk Savaş dönemi, Körfez Savaşları, döviz krizleri vb. birçok krizin olduğu döneme göre ve en önemlisi de TL’nin ana vatanına göre TL’nin ülkemizdeki değer kaybının Türkiye Cumhuriyeti’ne göre çok daha yüksek olması, sadece TL’ye yönelik Türkiye’de uygulanan yanlış para politikası ile açıklanamaz” açıklamasını yaptı.

“Burada ana sorun, UBP’nin önlem almak adına hiçbir politika geliştirmemesi ve halkımızı piyasanın çarklarına savunmasız bir şekilde bırakmasıdır” ifadesini kullanan Barçın, şöyle devam etti:

“Geçtim politikayı, 43 sene sonra Haziran ayının en yüksek enflasyonu yaşanıyor, ne Maliye Bakanı ne Ekonomi Bakanı ne Başbakan ne Bakanlar ne de İstatistik Kurumu tek bir açıklama bile yapmıyor.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu