GenelKıbrısManşet

Barçın: Ülkeye gelecek olan depremzedeler için acil planlama yapılması gerekiyor

CTP Milletvekili Devrim Barçın, ülkeye gelecek olan depremzedelerin barınma ve sağlık sorunları ile ilgili acil planlama yapılması gerektiğine işaret etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 10 ilde büyük yıkım yaratması sonucu, ülkeye gelecek olan depremzedelerin barınma ve sağlık sorunları ile ilgili acil planlama yapılması gerektiğini belirtti.

CTP Milletvekili Devrim Barçın, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta üniversite okuyan ve depremden dolayı maddi/manevi sıkıntı içerisine giren öğrenciler ile Türkiye’de üniversite okuyup, depremden etkilenen öğrencilerin, ülkedeki devlet üniversiteleri olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) eğitim almalarına yönelik maddi/manevi planlama yapılması gerektiğini ifade etti.

Barçın’ın paylaşımı şöyle:

“Tapu ve Kadastro Harçlar ve Ücretler Tüzüğünde 10 Şubat’ta yapılan değişiklik ile depremzedelere yönelik yaratılan kaynağın yukarıdaki planlamalara yönelik kullanılması için de hemen mevzuat düzenlemesi yapılmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu