EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Barçın: Uygulanırsa 1 Ocak’a göre yüzde 28,76 daha fakiriz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, dün gece resmi gazetede yayınlanan kamudan maaş alanlardan kesilecek kesinti miktarları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, dün gece resmi gazetede yayınlanan kamudan maaş alanlardan kesilecek kesinti miktarları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HP’den gelen artış miktarından değil de, HP eklenmiş toplam net maaştan kesinti yapılması demek, HP öncesi maaşın da kesinti kapsamına alınması demek olduğunu ifade eden Barçın, bunun da %56.76 HP’nin %50.66’sı iç edilip hayat pahalılığı olarak net maaşlara %28 gibi bir HP’nin yansıtılması olduğunu kaydetti.

TL nedeniyle yaşanan alım gücündeki gerileme oranı %56.76 ama maaşa yansıtılanın %28 olması on binlerce insanın 01 Ocak’a göre %28.76 fakirleşmesi demek olacağını anlatan Devrim Barçın, yani her 1.000 TL’de 287.6 TL alım gücünde kayıp olacağını dile getirdi.

Barçın şöyle devam etti: “TL’nin anavatanında paranın sahibi HP oranının üzerinde maaşlara artış verirken, bu uygulama ile bizim ise TL kullanmamız nedeniyle %28.76 daha da fakirleşmemize neden olunuyor. Özetle sorun TL’dir; TL’de veya TL’ye endeksli kaldığımız müddetçe bu sorunlar da maalesef artarak devam edecektir dostlar”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu