KıbrısManşetSiyasetToplum

Barçın: Zam kararı üretenler Asgari Ücret Masasının toplanması kararını üretemiyor!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Devrim Barçın, asgari ücret belirlenmeden zamların bu kadar hızlı yapılmasını eleştirerek ‘3 ayda elektriğe %31.39 zam yapma kararı üretenlerin her nedense Asgari Ücret Masasının toplanmasına yönelik kararı bir türlü üretemediklerini’ ifade etti.

CTP Milletvekili Barçın ayrıca CTP olarak  Meclise sundukları “Sosyal Yardım Maaşlarının Asgari Ücrete endekslenmesine yönelik yasa önerilerinin” hükümet tarafından reddedildiğini belirterek ihtiyaçlı insanların açlığa terk edildiğini ifade etti.

CTP Milletvekili Devrim Barçın’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

3 ayda elektriğe %31.39 zam yapma kararı üretenler her nedense Asgari Ücret Masasının toplanmasına yönelik kararı bir türlü üretemiyorlar.

Diğer taraftan CTP olarak Meclise sunduğumuz “Sosyal Yardım Maaşlarının Asgari Ücrete endekslenmesine yönelik yasa önerimizi” red eden “hükümet”, bu alanda da ihtiyaçlı insanlarımızı resmen açlığa terk etmiş ve hiçbir ücret güncellemesi yapmamıştır.

Devletin tüm kurumları bu alanlara yönelik resmi verileri açıklamasına karşın, “hükümetin” dar ve sabit gelirlilerin yaşamına yönelik net adımlar atmaması ve politikasızlığı asla kabul edilemezdir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu