KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Bari listeyi paylaşın

Belli ki Türkiye Cumhuriyeti’nin elinde kalabalık bir liste var. Bu listeyi  bir an önce KKTC Dışişleri Bakanlığı gerekçeleri ile birlikte  Türkiye  İçişleri Bakanlığı ile temasa geçip Türkiye’ye girişi yasaklanan Kıbrıslı Türklerin listesini talep etmelidir

Ali Bizden’den sonra Ahmet Cavit An’ın transit uçuş için geldiği Türkiye Cumhuriyetine girişi yasaklandı.  Haliyle Ali Beyden sonra Ahmet Bey de Türkiye’ye girişinin yasak olduğunu orada öğrendi. Bazı Kıbrıslı Türklere uygulanan G82 kodu (ulusal güvenlik için tehdit oluşturma) Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından mı tespit edildi?

Bu bilgilere ve somut dayanaklara nasıl ulaşıldı?

Belli ki Türkiye Cumhuriyeti’nin elinde kalabalık bir liste var. Bu listeyi  bir an önce KKTC Dışişleri Bakanlığı gerekçeleri ile birlikte  Türkiye  İçişleri Bakanlığı ile temasa geçip Türkiye’ye girişi yasaklanan Kıbrıslı Türklerin listesini talep etmelidir.

Düşünün ki aleyhinize alınan bir karar var ancak bu kararı size bildiren olmamış, dolayısıyla  neyle suçlandığınızı bilmiyorsunuz. Hoş hal böyle olunca savunma hakkınız da yok.

Sadece Türkiye Cumhuriyeti’ne adım atar atmaz görevliler size ülkemize girmeniz yasak diyor. Böyle bir muameleye maruz bırakılmak elbette küçük düşürücü. İnsan haklarından, barıştan, demokratik değerlerden yana olanlara karşı başlatılan bu uygulama ise son derece üzücü.

Lakin her şeye rağmen bu Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarının aldığı bir karar.

Ve bu karardan mağduriyet yaşamamak adına

Hiç vakit kaybetmeden bir an önce bu listede Türkiye Cumhuriyeti’ne Kıbrıslı Türk olarak kimlerin girmelerinin yasaklandığını, aleyhlerinde alınan kararların neye dayanarak alındığının kamuoyuna açıklanması lazım.

Bu görev tabiatıyla  KKTC yetkili makamlarına düşmektedir.

Burada alınan kararın doğru ve yanlışlığını tartışmayacağım. Ve fakat hiçbir Kıbrıslı Türk Türkiye’nin güvenliği açısından bir tehdit oluşturmaz.. Bu akla mantığa ters düşen bir düşünce; kimse kusura bakmasın.. Kıbrıslı Türklerden Türkiye düşmanı asla çıkmaz…

Kaldı ki koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin

milli güvenlik tehdidi akademisyen Ali bizden ve Dr. Ahmet Cavit’e karşı savunmasız kalmışsa   zaten boşverin derim bunun  üzerinde bile durup düşünmeye gerçekten değmez.

Tabi ki bu Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi takdiri. Türkiye’de demokrasinin ,insan haklarının ve özgürlüklerin geldiği noktayı herkes kendi bakış açısı doğrultusunda değerlendirecek ve bir gün Türkiye demokrasisi bununla yüzleşme imkanı bulacak.

Lakin Türkiye Cumhuriyeti’ne girişi yasaklanan kişilere bakınca insan ister istemez oturup düşünüyor. Düşüncelerimden dolayı, savunduğum değerlerden dolayı, yazdığım yazılardan dolayı, paylaştıklarımdan dolayı acaba bende yasaklılar listesinde var mıyım?

Dün Ali Bizden, bugün Ahmet Cavit An..

Peki yarın sıra kimde?

KKTC yetkili makamları bu anlamda ne yapmayı düşünüyorlar?

Kendi vatandaşlarının bu mağduriyetini sahiplenecekler mi?

Bu çok zor bir ihtimal..

Kuvvetle muhtemel her zaman yaptıkları gibi “ne haliniz varsa görün” anlayışını sürdürmeye devam edecekler, nitekim de öyle yapıyorlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu