KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Bas gaza!

Rallide heyecan İskele’ye taşındı. Basel Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan İskele Rallisi bugün ve yarın gerçekleşiyor

Rallide heyecan İskele’ye taşındı. Basel Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan İskele Rallisi bugün ve yarın gerçekleşiyor.

İSKELE’DE RALLİ COŞKUSU YAŞANACAK

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen ‘Basel Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı, 10-11 Temmuz tarihleri arasında geleneksel hale gelen İskele Rallisi olarak yapılıyor. Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra bu sezon ilk kez yapılan Ayer Argün Mahalli Ralli Kupası’na da puan verecek ralli için tüm hazırlıklar tamamlandı ve pilotlar starttı beklemeye geçti.
12. İSKELE RALLİSİ, 2 GÜNLÜK PROGRAMLA YAPILIYOR

Ekipler bugün 16.30’da İskele Sadıkoğlu Petrol önünden start alarak 2 kez Ardahan bölgesindeki Turnalar Etabı’nı ve ardından İskele’de Asfalt atlama noktasının da olacağı GoPro Etabı’nı geçip ilk günü tamamlayacaklar. Turnalar Etabı’nın ilk araç için ilk start saati 16.45 olarak belirlenirken, ikinci etap 17.45’te ve GoPro etabı 18.45’te başlayacak. Ralliciler yarın ise Topçuköy, Sınırüstü ve İskele bölgesinden oluşan 3 etabı ikişer kez art arda geçecek ve yarış noktalanacak. Yarışta servis alanı ve ödül töreni son yıllarda olduğu gibi Makenzi Beach park yerinde olacak.
FAHRİ-TAN VE BOZALANLAR-DEMİRAĞ ZİRVEDE

Yarışta 6 farklı sınıfta toplam 25 ekip mücadele edecek. İskele Rallisi’nde 7 ekip Sınıf 2’de, 6’şar ekip Sınıf 1 ve Sınıf N’de, ikişer ekip ise Sınıf R, Sınıf T2 ve Sınıf 3’te birincilik arayacak. 2021 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nda iki yarış geride kalırken, iki yarışta da zirvede yer almayı başaran Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi şampiyonada 59 puanla lider konumda bulunuyor. Bu sezon ilk kez uygulanan ve camianın sevilen isimlerinden Merhum Ayer Argün adına hayata geçirilen mahalli kupasında ise Çağkan Bozalanlar – Mehmet Demirağ ikilisi 44 puanla lider durumda.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu