KıbrısManşet

Basat: Dayatma var ama bu parayı harcayıp o sistemleri kuracak gücün var mı diye soran yok

İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği Başkanı Kemal Basat, Bilişim Suçları Yasası'yla birlikte, İnternet Servis Sağlayıcılarına ciddi dayatmalar yapıldığını ve maddi bir yükün altına sokulduğunu dile getirdi. 

GIYNIK SOSYAL MEDYA

İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği Başkanı Kemal Basat, Bilişim Suçları Yasası’yla birlikte, İnternet Servis Sağlayıcılarına ciddi dayatmalar yapıldığını ve maddi bir yükün altına sokulduğunu dile getirdi.

Yasayla birlikte İnternet Servis Sağlayıcıları’na dayatılan yükümlülükleri yerine getirebilmek için ciddi yatırım yapmak zorunda bırakıldıklarını belirten Kemal Basat, cidid maddi zorluklar yaşayan firmaların bu yatırımları yapmamaları halinde yasa nezdinde suçlu duruma düşeceklerini de ifade etti.

Basat, İnternet Servis Sağlayıcıları’na bu cihazların yasa yapıcılar tarafından mı sağlanacağını sorararak, en azından Kalkınma Bankası’ndan uygun kredi imkanı tanınmasını talep etti.

İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği Başkanı Kemal Basat’ın açıklaması şu şekilde: 

“Sen bir Internet Servis Sağlayıcısısın ve aniden yeni bir yasa çıkıyor, Bilişim Suçları Yasası. Adı güzel, bilişim suçlarını tabi ki belirleyip gerekli önlem, müdahale yapılsın ülkemizde.

Fakat bu yasada İnternet Servis Sağlayıcılarına dayatılan, 2 yıl boyunca her kullanıcının İnternet kullanımını detaylı kayıt altına alma, talep gelirse sitelere/sayfalara erişimi kısıtlama gibi yükümlülükleri yerine getirmen için yatırım yapman, para harcaman gerekiyor.

Zaten Covid19 vurmus, gelirler düşmüş, dövizin durumu ortada, ama bu parayı harcayıp o sistemleri kuracak gücün var mı diye soran yok.

Yapmazsan yasa nezdinde suçlusun, ama yapman gereken şey bir tercih meselesi değil, yatırım istiyor, para istiyor ve şu anda bu yatırımı karşılayacak gücün yok…

Yasa yapıcılar İnternet Servis Sağlayıcılara bu cihazları sağlayacak mı? Ya da en azından Kalkınma Bankası vb bir yerden uygun ödemeli bir kredi imkanı tanıyacak mı?

Yoksa durup dururken çıkan bu yeni yasaya ve akabindeki talebe maddi sıkıntılardan dolayı yatırım yapamayacak firmalar batsın mı? Bu durumdaki firmaların onlarcası direk, çok daha fazlası dolaylı olarak evine ekmek götürürken işsiz mi kalsın?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu