GenelKıbrısManşet

Atakan: Başbakan Ersan Saner’in hakkını vermek lazım

Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan, katıldığı bir programda gala gecesi hakkında konuştu ve Başbakan Ersan Saner'i eleştirdi.

HP Milletvekili Tolga Atakan, Başbakan Ersan Saner’in çok başarılı olduğunu hakkında ironi yaparak, Mali protokol konusunda eleştirdi. “Başbakan Ersan Saner’in hakkını vermek lazım” diyen Atakan, “Sorduğunuz tek bir soruya dahi cevap vermeyerek etrafından dolanarak konu dışında başka cevaplar veriyor. Daha sonrasında da muzaffer komutan edası ile koltuğuna oturuyor” ifadelerine yer verdi.

Denetleme günlerinde Meclis‘te olmadığı konusunda da Başbakanı eleştiren Atakan, “Muhalefetin sorgulama yaptığı tek gün olan Pazartesi günü de bu şekilde bir mesai yaşıyor” dedi
“BAŞBAKAN RAHAT OLUN DEDİ”
Mali protokolün imzalanmadan ve imzalandıktan sonraki içeriği hakkında konuşan Atakan, Başbakan Ersan Saner’i Ankara’ya gitmeden önce protokolün içeriğine hakim olmadığını aktardı. Atakan, “Ankara’ya gitmeden önce protokolün içeriğine hakim olduğunu, endişe duymamızı gerektirecek bir konu olmadığını belirten Başbakan, Ankara’ya gidip geldikten sonra protokolü incelediğimizde bir süredir çalışılan maddelerin yanı sıra belli bir süredir çalışılmasına rağmen belli bir noktaya gelmeyen kısa süre içerisinde zaman taahhüttü verilmiş bir çok madde vardı. Bunlardan bir tanesi de Üst Düzey Kamu Görevlileri Çalışanları Yasası’nın Mart 2021’de bitmesi. Yine bu tarihlerin yetişeceği konusunda soru sorduğumuzda Başbakan bize rahat olmamızı söyledi. Biz de rahat olmayı tercih ediyoruz şuan” şeklinde konuştu.
HPLİ VEKİLLERE DAVET GİTMEDİ

Türkiye’den gelecek ‘üst düzey’ protokolle birlikte toplamda 250 davetlinin katılması beklenen “Bir Zamanlar Kıbrıs” isimli dizinin Mağusa’da gerçekleşecek gala etkinliği ile ilgili açıklama yapan Atakan, Başbakan Ersan Saner’in galaya kaç kişinin katılacağını bilmediğini ve HP’li vekillere henüz bir davet gelmediğini aktardı.

Neye göre bir davet yapıldığının meçhul olduğuna dikkat çeken Atakan, bunun alışılagelmiş bir davranış olduğunu ve davet edilmesi üzerine katılmayacağını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu