GenelKıbrısManşetSiyaset

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun son birkaç saattir ikna çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi

UBP Milletvekili Ersan Saner’in oturuma katılmayacağı öğrenilirken, görevden alınan Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in ise sağlık sorunu nedeniyle meclise gelmeyeceği belirtiliyor..

UBP Milletvekili Ersan Saner’in oturuma katılmayacağı öğrenilirken, görevden alınan Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in ise sağlık sorunu nedeniyle meclise gelmeyeceği belirtiliyor… Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun son birkaç saattir ikna çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Gözler Cumhuriyet Meclisi’nde… 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun Başbakanlık görevini üstleneceği yeni hükümetin kabinesi, bugün saat 18.00’de Cumhuriyet Meclisi’nde okunacak. 

Ancak ilk günden hükümet nisap krizi yaşıyor… 

Önceki Genel Başkan ve Başbakan, UBP Milletvekili Ersan Saner’in oturuma katılmayacağı öğrenilirken, görevden alınan Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in ise sağlık sorunu nedeniyle meclise gelmeyeceği ifade edildi. 

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun son birkaç saattir ikna çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. 

Yeni kabinenin bugün okunması sonrası hükümet programı ise 8 Kasım Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi’nde okunacak. 2 tam gün sonra ise okunan hükümet programı Cumhuriyet Meclisi’nde tartışılacak. 

Hükümet programının tartışılması öğle saat 12.00’den önce sonra ererse, hükümete güven oylaması cumartesi günü yapılacak; fakat tartışmalar, saat 12.00’yi geçerse hükümetin güven oyu alması pazar günü yapılacak. 

Gözler Cumhuriyet Meclisi’nde… 

Kaynak: Kıbrıs Postası 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu