KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Başbakan Saner: Nüfusun yüzde 85’ini aşılamayı hedefliyoruz

Nüfusun yüzde 85’inin aşılamayı hedefliyoruz" diyen Saner, "Sağlık çalışanlarımıza daha rahat bir çalışma ortamı yaratacağımıza inanıyorum" dedi

GIYNIK ÖZEL

Başbakan Ersan Saner, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’yle birlikte bu sabah Türkiye’den ülkemize gelen 20 bin doz Sinovac aşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Dünyada 90 milyon kişi bu virüse yakalanmış 2 milyon kişi hayatını kaybetmiştir. Dünyaya baktığımız zaman bu salgını en iyi şekilde atlattığımızı söyleyebilirim” diyen Başbakan Ersan Saner, “Kış aylarının gelmesiyle birlikte vakalarda bir artış söz konusu ama Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının bu süreci başarılı şekilde yürütmesiyle birlikte dünyada covid-19 mücadelesinde iyi bir durumdayız” dedi.

“Hükümet kurulduktan sonra İlk ziyaretimizi Ankara’ya gerçekleştirdik. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Fuat Oktay’la yaptığımız görüştürmelerde yeni projeler ve altyapının geliştirilmesiyle ilgili destek sözü almıştık” diyen Saner, “O ziyarette KKTC ekonomisinin önünün açılması için 500 bin aşının KKTC’ye gelmesi konusunda mutabakata varmıştık” şeklinde konuştu.

“NÜFUSUN YÜZDE 85’İNİ AŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Bu sabah itibariyle 20 bin Sinovac aşısı ülkemize geldi. Bugünden itibaren Sağlık Bakanlığımızın yaptığı program çerçevesinde ve öncelikli olarak 5 bin sağlık çalışanı, ardından da 65 yaş üzeri kronik hasta kişiler aşılanacak. Nüfusun yüzde 85’inin aşılamayı hedefliyoruz” diyen Saner, “Sağlık çalışanlarımıza daha rahat bir çalışma ortamı yaratacağımıza inanıyorum” dedi.

SAĞLIK BAKANI PİLLİ: KISA SÜREDE AŞILAMA BAŞLAYACAK

Üst Kurul’la yaptığımız toplantı neticesinde gerekli testler tamamlanınca aşılamaya başlayacağız. İlk aşılar 10 bin kişiye yapılacak, ardından da 28 gün sonra aynı kişilere ikinci aşılar yapılacak” diyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, “Türkiye’den 500 bin aşı gelecek. Dünyada aşıya ulaşmak zor olduğu için zaman ve miktar vermeyi doğru bulmuyorum. Önümüzdeki günlerde netleştikten sonra bir açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN SANER: GÜNEY KIBRIS’A 6 BİN, BİZE 20 BİN AŞI GELDİ

“Güney Kıbrıs’a şu ana kadar ulaşan aşı sayısı 6 bin civarında. Türkiye’den bize gelen aşı miktarı ise 20 bin. Bizim Türkiye Cumhuriyeti ile sıkı bir işbirliği çerçevesinde yaz ayları gelmeden toplumun yüzde 85’inin aşılanmasını hedefliyoruz. 250 bin kişinin aşılanması planlanıyor” diyen Başbakan Ersan Saner, “Dün akşam Eğitim Bakanı ile yaptığımız görüşme neticesinde yükseköğrenimde yüz yüze eğitimin başlaması için çalışmaların başarılı şekilde yürütüldüğünü öğrendim. UBP koalisyon ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edecektir” diyerek hükümetin görevinin başında olduğunun altını çizdi.

“KAPANMAYI ARZULAMIYORUZ”

21 gün kapanmayla ilgili soru üzerine yanıt veren Başbakan Saner, “COVID-19 konusunda tek yetkili Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’dir. Kapanmayı arzulamadığımızı sizlere belirtmek istiyorum. İç bulaş tehlikeli boyuta ulaşmadığı sürece kapanmayı düşünmüyoruz. İç bulaş tehlikeli boyutlara ulaşırsa kapanmak zorunda kalabiliriz ama böyle bir duruma gelmemek için çalışıyoruz” dedi.

“ERKEN SEÇİM KONUSU YENİ BİR KONU DEĞİL”

Hükümetin erken seçim hükümeti olarak kurulduğunu ve bunun yeni bir durum olmadığını kaydeden Saner, “Bu hükümet bir erken seçim hükümetidir. Tarih belirleme konusu önemlidir. Diğer partilerle de görüşüp tarih belirleyeceğiz. Hem muhalefetle hem hükümet ortaklarıyla bu konuyu değerlendireceğiz. Hükümetimiz görevinin başından. Ekonominin ve sağlığın paralel gitmesi için en hassas ve yoğun şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Halkımız hükümetimize güvensin. Kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Turizm ve yükseköğrenimde ekonomik olarak kazanım sağlamak için her türlü kararlı adımı atacağız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu