KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Başbakan Saner: Üst Komite ve Bakanlar Kurulu bugün yeni kararlar alacak

Ülkedeki bulaş oranının vahameti göz önünde bulundurularak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu bugün Sağlık Bakanlığı'yla birlikte yeni bir karar üretecektir" diyen Başbakan Ersan Saner, "Biz de Bakanlar Kurulu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi’nde partiler arası varılan mutabakat gereği, 3 Şubat’a kadar devam etmesi planlanan bütçe görüşmeleri bugün sona erecek. Ülkedeki bulaş oranının vahameti göz önünde bulundurularak Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu bugün Sağlık Bakanlığı’yla birlikte yeni bir karar üretecektir” diyen Başbakan Ersan Saner, “Biz de Bakanlar Kurulu olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

“Dün akşam muhalefet parti başkanlarıyla da görüştüm ve onların da iyi niyetli yaklaşımıyla, bütçe çalışmalarını bugün tamamlama kararı aldık” diyen Başbakan Saner, “Ülke covid-19 salgınında bu durumdayken, vardığımız mutabakat gereği geriye kalan tüm kurum ve kuruluşlarımızın bütçelerine ilişkin kısa bir görüş verilerek, bütçenin okunup oylanması yönünde karar üretildi. Böylesi bir dönemde uzun uzadıya bütçe görüşmeleri yapmanın bir anlamı yoktur” diyerek, “Muhalefetin bu olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Saner, “COVID-19 salgınına karşı birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz mesajını vermek adına çok anlamlı bir hareket oldu” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu