KıbrısManşet

Başbakan Sucuoğlu, Sınırüstü’ndeki Yaşlı Bakımevi için harekete geçti

Sınırüstü Köyü'nde bulunan Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi'nde incelemelerde bulunmadan önce basına açıklamada bulunan Başbakan Faiz Sucuoğlu, “özel bir kurum olsa da biz elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

ELİF DÜLGER

Sınırüstü Köyü’nde bulunan Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nde incelemelerde bulunmadan önce basına açıklamada bulunan Başbakan Faiz Sucuoğlu, “özel bir kurum olsa da biz elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Ciddi sıkıntıların olduğunu dile getiren İskele Belediye Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ise elinden geleni yapacağı vurguladı.

1 Mart tarihine kadar beklemenin bir anlamı olmadığının altını çizen Sucuoğlu, bir yetki karmaşası sonrası bu durumun yaşandığını ama artık kendisinin olaya el attığını ve bir an önce harekete geçileceğini ifade etti.

“Devlet görevini yapmadı” diyen Sucuoğlu, özel vakıf olduğu için herkesin birbirinden bir şey yapmasını beklediğini ifade etti.

Sucuoğlu, Maliye Bakanlığı’na yetki vereceğini ve sınavı kazanan hemşirelerin kadrolu olarak görevlendirileceğini belirtti. Kapatılmanın şu an mümkün olmadığını burada bulunan kişilerin aktarabilecekleri yer olmadığını ifade eden Sucuoğlu, Sağlık ekipleri ile incelemelere geldiğini ve hastalara Covid-19 testlerinin yapılmaya başlandığını söyledi. Sucuoğlu, Covid-19 pozitif olan kişilerin hastanede tedavi olacağını aktardı.

Bakım evinde incelemelerde bulunan ve orada yaşayan kişilerle tek tek sohbet eden Başbakan Sucuoğlu, hastaların dertlerini dinledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu