KıbrısManşetToplum

Başbakan Ünal Üstel, “Sevgi Evi” Projesi inşaat ve yapım işleri törenine katıldı

Başbakan Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı iş birliğinde, devlet koruması altındaki çocukların yaşayacağı “Sevgi Evi” projesinin temel atma törenine katıldı

 

Başbakan Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı iş birliğinde, devlet koruması altındaki çocukların yaşayacağı “Sevgi Evi” projesinin temel atma törenine katıldı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte çocukların sosyal ve kültürel alanda her türlü faaliyetlerini rahatlıkla yürütebilecekleri bir ortama kavuşacaklarını belirten Başbakan Üstel, Çağıner ailesine ülkeye her alanda yaptığı yatırımlardan ötürü teşekkür etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ise törende yaptığı konuşmada, Tangül Çağıner Vakfı’nın desteğine teşekkür ederek, buradaki imarın tamamlanmasının ardından Çağlayan Çocuk Yuvası’nın buraya taşınacağını söyledi.

Taçoy, devlet olarak sadece bugüne değil geleceğe yönelik yatırımlara önem verdiklerini, özellikle çocukların geleceğe iyi yetişmiş bireyler olarak adım atması konusunda hassas olduklarını söyledi.

Törende konuşan Dr. İçim Çağıner Kavuklu, Tangül Çağıner Çocuklara Yardım  Vakfının, çocuklar mutlu biz umutlu sloganı ile yola çıktığını ifade ederek, daha önceden yapılan birçok yardımların artık daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması amacı ile Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfını kurduklarını belirtti.

Dr. İçim Çağıner Kavuklu, birçok çocuğa sağlık, kıyafet, temel ihtiyaç ve başarı bursu verdiklerini söyleyerek, ‘’Sevgi Evi’’ projesini 23 Nisan 2023’e kadar bitirip, ülkemizde Tangül Çağıner adına kalıcı bir esere imza atmak istediklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu