
Başbakan Ünal Üstel, Girne Turizm Limanı’nda kayıp yakınlarıyla bir araya gelerek Filo Jet faciasında yürütülen arama çalışmalarının son durumuna ilişkin bilgi verdi. Geminin tüm bölümlerinin tarandığını ve enkazda başka bir naaşa rastlanmadığını açıklayan Üstel, aramaların denizde devam edeceğini bildirdi.
Girne açıklarında meydana gelen Filo Jet faciasının ardından kayıp yakınlarının umutlu bekleyişi sürerken, Başbakan Ünal Üstel bugün Girne Turizm Limanı’nda ailelerle bir görüşme gerçekleştirdi.
Üstel, arama çalışmalarında gelinen son aşamaya ilişkin ailelere detaylı bir sunum yapıldığını belirterek geminin içindeki tüm bölümlere ulaşıldığını, her metrekarenin, her çantanın ve her koltuğun incelendiğini açıkladı.
GEMİDE ULAŞILMAMIŞ HİÇBİR ALAN KALMADI
Başbakan Üstel, arama çalışmalarının ilk etapta TCG IŞIN ile başladığını, ardından TCG ALEMDAR ve Optimus Prime–Derin Su gemisinin de çalışmalara katıldığını ifade etti.
Derin Su şirketinin sahibi Orhan Taktak’ın ailelere yaptığı sunumda, geminin içinin nasıl tarandığının ve kesilerek tüm bölümlerine nasıl ulaşıldığının görüntülerle aktarıldığını belirten Üstel, kapsamlı aramalara rağmen enkazda başka bir naaşa rastlanmadığını söyledi.
AİLELER İSYAN ETTİ, LİMANDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Başbakan’ın açıklamalarının ardından limanda bekleyen kayıp yakınları duruma tepki gösterdi. Ailelerin isyan ettiği Girne Turizm Limanı’nda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Üstel, geçen hafta bulunan naaşa son derece güç şartlarda ulaşıldığını belirterek arama çalışmalarının henüz sona ermediğini vurguladı.
GEMİNİN SEYİR VERİ KAYDEDİCİSİ BULUNDU
Öte yandan Başbakan Üstel, bugün geminin VDR olarak bilinen Seyir Veri Kaydedicisi’nin bulunduğunu ve polise teslim edildiğini açıkladı. Cihaz üzerindeki gerekli incelemelerin ilgili makamlar tarafından yapılacağı bildirildi.
ÜSTEL: ARAMA ÇALIŞMALARINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Kayıp yakınlarının endişelerini paylaştığını belirten Üstel, denizaltında ve su yüzeyinde bulunabilecek naaşlara ulaşmak için çalışmaların havada, karada ve denizde devam ettiğini ifade etti.
Üstel, facianın ardından başlatılan hukuki süreçlerin de yakından takip edildiğini belirterek, olayda ihmali veya kusuru olduğu tespit edilen herkesin yasalar önünde hesap vermesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.





































