GenelKıbrısManşetSpor

Başımız sağ olsun

Kıbrıs Türk sporuna, gerek sporcu, gerek eğitimci gerekse de yönetici olarak önemli katkılar yapan Besim Erdenay’ın dün hayatını kaybetmesi başta spor camiası olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğdu.

BESİM ERDENAY’IN VEFATI ÜLKEYİ YASA BOĞDU

Kıbrıs Türk sporuna, gerek sporcu, gerek eğitimci gerekse de yönetici olarak önemli katkılar yapan Besim Erdenay’ın dün hayatını kaybetmesi başta spor camiası olmak üzere tüm ülkeyi yasa boğdu. Yakalandığı hastalık sonrası uzun süredir tedavi gören Besim Erdenay dün sabah erken saatlerde hayata gözlerini yumdu. Erdenay’ın hayatını kaybetmesinin duyulmasıyla birlikte kamuoyunda ve sosyal medyada her kesim üzüntü ve başsağlığı mesajları yayınladı.

KIBRIS TÜRK SPORU ADINA ÖNEMLİ KAYIP

Özelde ülke atletizmine sporcu, antrenör, yönetici ve federasyon başkanı olarak katkılar koyan, genelde ülke sporunda Spor Dairesi müdürü olarak önemli işlere imza atan ve beden eğitimi öğretmeni olarak da çok sayıda gence dokunarak, yol gösteren, yetiştiren Besim Erdenay, sporcu karakteri, samimiyeti ve sevilen kişiliği ile ülkemiz adına önemli bir kayıp oldu.

ATLETİZM FEDERASYONU’NUN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KKTC Atletizm Federasyonu, yaşamını yitiren eski başkanı Besim Erdenay için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Federasyonumuzun eski başkanlarından, atletizm camiasına büyük emekleri olan ve ülkemiz sporuna yaptığı büyük katkılarla anılacak Besim Erdenay’ın vefatı camiamızı derinden üzmüştür. Tüm sporcu, antrenör, başkan, hakem, yönetim kurulumuz, tüm atletizm camiamız adına ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

BU SABAH 10.00’DA ANMA TÖRENİ YAPILACAK

KKTC Atletizm Federasyonu; Besim Erdenay için federasyonun Lefkoşa Attila Topaloğlu Stadı’nda yer alan Hasan Ruso Lokalinde bu sabah saat 10.00’da anma töreni düzenleyecek.

BUGÜN SON SON YOLCULUĞA UĞURLANACAK

Besim Erdenay bugün yapılacak anma töreninin ardından sol yolculuğuna uğurlanacak. Erdenay’ın naaşı İsmail Safa Cami’de kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu