KıbrısManşetSiyaset

Basın camiasında Cenevre sancısı

GIYNIK Gazetesi'ne ulaşan bilgilere göre, devlet kanalı BRT ve devletin haber ajansı TAK haricinde, özel basın kuruluşlarından Cumhurbaşkanlığı'na yakın bazı basın çalışanlarının da Cenevre'ye davet edildiği öğrenildi


27-29 Nisan tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilmesi planlanan 5+1 toplantısı siyasi çevreleri olduğu kadar basın camiasını da yakından ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyete eşlik edecek olan basın mensuplarıyla ilgili tartışmalar su yüzüne çıkmaya başladı.

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgilere göre, devlet kanalı BRT ve devletin haber ajansı TAK haricinde, özel basın kuruluşlarından Cumhurbaşkanlığı’na yakın bazı basın çalışanlarının da Cenevre’ye davet edildiği öğrenildi.

“AYRICALIKLI KİŞİLER NEYE GÖRE SEÇİLDİLER”

Cenevre ziyaretiyle ilgili basın mensupları ve basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapıldığı iddiaları, basın camiasında ciddi rahatsızlıklara neden oldu. Bazı medya kuruluşlarının Cenevre’deki toplantıyı takip edebilmek için kendi bütçesine başvururken, bazı ayrıcalıklı medya kuruluşlarının tüm masraflarının ise Cumhurbaşkanlığı tarafından karşılanacağı iddiası tartışmaları da beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanlığı’ndan özellikle davetli basın mensuplarından bu konuyu sır gibi saklamaları ve masraflarının kendileri tarafından karşılandığını söylemeleri de talep edildiği gazetemize ulaşan iddialar arasında.

TOPLANTI BAHANE 

Bir çok basın mensubu Covid-19 salgınından dolayı yurtdışı seyahati yapmaya çekinirken, bazı basın mensuplarının Cenevre ziyareti için oldukça hevesli oldukları ve bu hevesli kişiler için de Cumhurbaşkanlığı’nın kesenin ağzını açtığı da gelen bilgiler arasında. Cumhurbaşkanlığı’nın, söz konusu gayri resmi ve bir sonuç çıkması beklenmeyen toplantı için hiçbir masraftan kaçınmaması da ayrı bir tartışma konusu olarak göze çarpıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanlığı’nın hangi medya kuruluşları ve hangi basın mensuplarının özel davetli olarak ‘tüm masrafları karşılanmak’ koşulu işe Cenevre kafilesinde yer aldığı, ayrıca söz konusu kurum ve kişilerin hangi kritere göre seçildiğine dair açıklama bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu