KıbrısManşetSağlık

Basın örgütleri: Basını susturan hükümet olarak tarihe geçin!

Sendikalar,  “Basın sektörünü eğer gazeteciler sabahlara kadar uykusuz, ayakta, kapılarınızda sizleri beklesin diye “açık” bırakacak ve hiçbir “destek” vermeyecekseniz kapatınız ve basını susturan hükümet olarak tarihe geçiniz” dedi

Basın-Sen ve diğer örgütlü sendikalar ortak yaptığı yazılı açıklama ile basın emekçilerine destek verilmemesini eleştirdi. Risk altında, zor koşullarda, gece gündüz demeden çalışan basın emekçilerinin görmezden gelinemeyeceğini belirten Basın- Sen, KTGB (Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği) KTAMS (Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası), DEV-İŞ, Dış Basın Birliği, Bay-Sen, Kameramanlar Birliği, KTSYD (Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği)  ortak bir basın açıklaması yaptı.

Sendikalar,  “Basın sektörünü eğer gazeteciler sabahlara kadar uykusuz, ayakta, kapılarınızda sizleri beklesin diye “açık” bırakacak ve hiçbir “destek” vermeyecekseniz kapatınız ve basını susturan hükümet olarak tarihe geçiniz” dedi.

BASIN EMEKÇİLERİ KAMU GÖREVİ YAPIYOR

Özel gazeteler, radyo, televizyonlar ve internet medyasında görev yapan yüzlerce gazetecinin ve basın emekçisinin görevi için sağlığını tehlikeye atmanın yanısıra “işsiz, aşsız, maaşsız” kalmak tehdidi ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Basın – Sen ve diğer sendikalar, “Basın emekçilerine maaş desteği vermemek, aslında medyayı “susturmak”ve “kapatmak”la eş anlamlıdır. Yeniden hatırlatıyoruz; Gazeteciler ve basın emekçileri kamu görevı̇ yapıyorlar. Her daim görevdeyiz ancak en temel gelirlerimizden yoksunuz. Hizmet, üretim, özveri anlamında açık, gelir ve güvence anlamında kapalıyız” diyerek işbirliği çağrısında bulundu.

Hükümetin açıklayacağı destek paketine basının da dahil edilmesi gerektiğini kaydeden sendikalar, “Kayıtlı her basın kuruluşuna çalıştırdığı basın emekçisine oranında destek verilmesi talep ediyoruz.  Toplumun doğru bilgilenme hakkı için destek istiyoruz.  Sağlığımız için bilimsel kriterlerde verilecek her kararın sonuna kadar destekçisiyiz. Talebimiz basın örgütleri ve temsilcileri olarak karar alma süreçlerinde yer almaktır. Sağlığımızı ve özgürlüklerimizi birlikte koruyacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu