GenelKıbrısManşetSiyaset

Basın-Sen: Tehditlere ve tetikçilere geçit vermeyeceğiz

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) gazetecilik etiğine uymayan ve kendini “gazeteci” olarak tanıtan şahısların tespit edilip, toplumun sağlıklı haber alması adına bu kişilerin ifşa edilip gerekli makamlarla temasa geçileceğini duyurdu.

Köşe yazarımız Gazeteci Serhat İncirli’yi açıkça tehdit eden yayın organlarına da geçit verilmeyeceği bildirilen basın bildirisinde “Diledikleri gibi insan hak ve özgürlüklerine saldırmalarına göz yummayacağımızı, tehdit ve baskılara karşı her zaman olduğu gibi gazetecilerin yanında duracağımızı açıkça ifade ediyoruz. Gerek yurtdışında gerekse de adamızda bu sözde yayın organlarıyla bağlantısı olan herkesi ortaya çıkaracağımızdan ve yargı önünde tehditlerinden dolayı yüzleşeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

Diğer yandan Basın -Sen  sosyal medya üzerinden sadece iki ön kapak hazırlayıp gazetecilik etiğine yakışmayacak şekilde insanlara saldıran, hakaret eden ve hedef gösterten “Kıbrıs Tercüman” ile “Kıbrıs Günaydın” hakkında gerekli tüm yasal süreçlerin başlaması için ilgili tüm makamlara Pazartesi günü itibarıyla sendika olarak başvurulacağını da kamuoyu bilgisine sundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu