KıbrısManşetToplum

Başkan Şenkul, Bayram öncesi maaş ödemeleri ve Girne için yapılacaklar hakkında paylaşımda bulundu

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Belediyesi çalışanlarının (Belpaz Ltd dahil) maaş ödemeleri ve bayramlıklarının bugün yatırıldığını açıkladı.

Şenkul, ayrıca geçmişte düzenli yatırımlar yapılmadığı için 2019’dan beri ilk kez kadrolu çalışanların sağlık fonundaki payları da çalışanların hesaplarına yatırıldığını da belirtti.

Şenkul, bunun yanında geçmişte sadece kadrolu çalışanlara ödenen kıyafet paralarının bayram ertesinde yine tüm çalışanların hesabına yatırılacağını açıkladı.

“HIZLA İLERLİYORUZ”

Girne Belediye Başkanı Şenkul, kurumsallaşma noktasında geçmiş 6 ay içerisinde hedefledikleri noktanın çok gerisinde kaldıklarını belirterek bunun yanında Belediyenin kaynak kullanımı ve alacaklarına sahip çıkma noktasında istedikleri düzeye hızla ilerlediklerini ifade etti.

Çalışanlarına karşı tüm yükümlülüklerini eksizsiz yerine getirdiklerini ifade eden Şenkul, çalışanlardan da aynı beklentileri olduğunu ifade etti.

“HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTAYA DAHA EPEY YOLUMUZ VAR”

Girne Belediye Başkanı Şenkul; “Resmen Salı günü başlayacak olsa da birçoğumuz bugünden uzun bayram tatil moduna giriyor, bu noktada uzun tatil dönemi öncesi kentteki gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedik” diyerek, Girne için yapılacakları açıkladı;

“Belediye olarak, su kayıp-kaçak noktasında 6 ay önceye göre çok yol kat etmiş olsak da, hedeflediğimiz noktaya daha epey yolumuz olduğunu belirtmeliyim.

Geçen hafta mecliste geçirdiğimiz tüzükleri hayata adapte ederek, bu şehrin sahipsiz olmadığını otorite olarak daha da belirgin olarak göstermeye başlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

İnşaat alanlarında çalışma bakanlığının alanına dahil olarak hızla güvenlik önlemleri alınmasını sağlıyoruz.
Yarım kalmış inşaat alanlarında ıslah çalışmaları yapıyoruz.

Güvenlik noktasında bayram sonrası seçim yasakları sebebi ile geciken münhali açıp kent güvenlik birimimizi 7/24 çalışacak şekilde düzenleyeceğiz.

Kervansaray, Antis, Kaşgar ve açıldığı zaman Antik Liman bölgesinde devriyelere ek olarak sabit kent güvenlik zabıtaları bulunacaktır.

Geçen hafta Girne Polisimize 1 salon araç hibe ettik, 1 adet pick up aracımızı ise 1 ay sonra kendilerine hibe edeceğiz.

Polisimiz bizim için çok önemli, onların kapasitesinin artmasına elimizden geldiğince destek vereceğiz çünkü yollar resmen can pazarı…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu