KıbrısManşetSürmanşet

Başkanı da TC seçecek

Ulusal Birlik Partisi’nin ağır topları başkanlık için sıraya girerken, siyasi kulislerde kulaktan kulağa fısıldanan söylentilere göre, UBP Genel Başkanı’nın Ankara tarafından belirleneceği konuşuluyor

CADI KAZANI GİBİ… UBP Genel Başkanı ve kurulacak olan yeni hükümetin Başbakanı olacak kişinin belirleneceği Ulusal Birlik Partisi kurultayı için UBP içerisinde cadı kazanı kaynamaya başladı. UBP kurultayına kadar Başbakanlık görevine kimin vekâlet edeceği bile UBP içerisinde ciddi tartışmalara neden oldu.

TAVAN KAYNIYOR, TABAN TEDİRGİN… Meclis Genel Kurulu öncesinde toplanan UBP Meclis Grubu’nun toplantısının oldukça çetin geçtiği öğrenilirken, bugün gerçekleştirilecek parti meclisinin de gergin geçmesi bekleniyor. Parti tabanı ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için kenetlenen ve tüm kavgaları bir kenara bırakan UBP’nin yeni bir kurultay kavgası yüzünden bölünmesinden endişeli.

GIYNIK ÖZEL

SİYASİ KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR? 

*Yeni Başbakan’ı belirleyecek olan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kurulacak olan yeni hükümetin kabinesini de dizayn edecek.

*GIYNIK’ın dün manşetine taşıdığı 10 adaya 2 isim daha eklenince başkanlığa talip olan aday sayısı 12’ye çıktı. Bakalım TC yönetimi hangi ismi işaret edecek

*Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, tabandan gelen tüm baskılara rağmen yakın çevresine ‘bu kirli kavganın içinde olmak istemediğini’ belirterek, başkanlık yarışında yer almayacağını dile getirdi.

*Daha düne kadar ‘Ben Meclis Başkanı olmak istiyorum parti başkanlığında gözüm yok’ diyen Zorlu Töre de aniden çark ederek başkanlık için ‘ben de varım’ dedi.

*Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın seçim döneminde kadınların örgütlenmesinin parti içerisindeki önemine ve seçimi kazanmadaki desteğine dikkat çekmesinden ilham alan Girne Milletvekili İzlem Gürçağ’ın, bölgesindeki kadın kollarının da desteğiyle UBP’nin ilk kadın başkanı olabilmek için kolları sıvadığı öğrenildi.

*Ulusal Birlik Partisi başkanlığı için uzun süredir bekleyen ve başkanlığın en güçlü adayları olan Hasan Taçoy ile Faiz Sucuoğlu’nun geri adım atma gibi düşünceleri yok.

*Hakkında, ‘Türkiye tarafından üzeri çizildi bu yarışta yeri yok’ dedikoduları dolaşan Sunat Atun ise aniden soluğu Ankara’da, yakın dostu Berat Albayrak’ın yanında alarak rakiplerine ‘beni hafife almayın’ mesajı verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu