Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Başkent Londra’daki yürüyüşe binlerce kişi katıldı

Birleşik Krallık’ta çok sayıda kentte, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve Glasgow'daki COP26 zirvesinde bulunan liderleri harekete geçirmek için yürüyüş düzenlendi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Birleşik Krallık’ta çok sayıda kentte, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve Glasgow’daki COP26 zirvesinde bulunan liderleri harekete geçirmek için yürüyüş düzenlendi. 

Başkent Londra’daki yürüyüşe binlerce kişi katıldı. 

COP26’nın düzenlendiği İskoçya özerk bölgesinin Glasgow kentindeki yürüyüş ise çok daha büyüktü. 

Emniyet kaynakları yürüyüşe kaç kişinin katıldığını açıklamasa da organizatörler katılımın 100 bin civarında olduğunu söyledi. 

Yürüyüş sırasında “İklim devrimi olmazsa her şeyi kaybedeceğiz” pankartı tutan bir grup, kendilerini George V Köprüsü’ne zincirledi. 

Galler özerk bölgesinin başkenti Cardiff’te de çok sayıda kişi parlamento önünde bir araya geldi. 

Galler’de Swansea, Bangor, Llangollen ve Holyhead kentlerinde de benzer yürüyüşler düzenlendi. 

Kuzey İrlanda özerk bölgesinde ise en büyük yürüyüş başkent Belfast’taydı. 

Birleşik Krallık genelinde 10’dan fazla kentte, dünya genelinde ise 300 civarı şehirde iklim değişikliğine karşı eylem çağrısıyla yürüyüş yapıldı. 

(L.G.) 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu