GenelKıbrısManşetSpor

Basketbolda gençlerin finali

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen U 17 Ligi’nde yarı final serileri tamamlandı ve finale yükselen takımlar Soyerspor’u eleyen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Koopspor’u geçen Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) oldu.

YDÜ 2 MAÇI DA KAZANIP FİNALİ GÖRDÜ

Yarı finalde Soyerspor ile mücadele eden YDÜ, rakibini ilk maçta 91-74 yenerek seride 1-0 öne geçmişti. Serinin ikinci maçında YDÜ, bu kez deplasmanda karşılaştığı Soyerspor’u 119-69’la geçerek 2-0’ı buldu ve adını finale yazdıran ilk ekip oldu.

GAÜ-KOOPSPOR SERİSİ NEFES KESTİ

Diğer yarı final eşleşmesinde ise GAÜ ile Koopspor karşılaştı. İlk maç Girne’de oynanırken bu mücadeleden galip ayrılan taraf 65-57 ile GAÜ oldu. Serinin ikinci maçı Lefkoşa’da oynanırken, çekişmeli maçı 68-62 kazanan Koopspor oldu ve seri 1-1’e geldi. Son maçta Girne’de karşılaşan iki ekibin mücadelesini GAÜ 69-55 kazanarak finalist takım olmayı başardı.

FİNAL SERİSİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

U 17 Erkekler Ligi’nde YDÜ ile GAÜ’yü karşı karşıya getirecek final serisinde ilk maç 28 Haziran Pazartesi akşamı oynanacak. YDÜ RA 25 Spor Salonu’ndaki maç saat 20.00’de başlayacak.

Serinin ikinci maçı 30 Haziran Çarşamba akşamı Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda olacak. Mücadele saat 20.00’de başlayacak. 2’yi bulananın şampiyon olacağı seride 1-1 eşitlik olması halinde son maç 2 Temmuz Cuma akşamı YDÜ RA 25 Spor Salonu’nda oynanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu