BasketbolKıbrısManşetSpor

Basketbolda kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor

Ülke basketbolunda son yıllarda yaşananlar basketbolu bitme noktasına getirmişti. Özellikle Orhun Mevlit başkanlığında 2020-2023 yıllarını kapsayan dönemde basketbolun yönetsel kısmında yaşanan tüm sorunları sadece GIYNIK Spor defalarca gündeme taşımış ve federasyon başkanı ile mahkeme süreci bile geçirmişti

MEDYAYA ALGI YAPILMIŞ, SORUNLAR HEP GÖZDEN KAÇIRILMIŞTI:
Ülke basketbolunda son yıllarda yaşananlar basketbolu bitme noktasına getirmişti. Özellikle Orhun Mevlit başkanlığında 2020-2023 yıllarını kapsayan dönemde basketbolun yönetsel kısmında yaşanan tüm sorunları sadece GIYNIK Spor defalarca gündeme taşımış ve federasyon başkanı ile mahkeme süreci bile geçirmişti. Ancak federasyon tarafından yapılan algı çalışmaları ile spor medyasında basketbolun hep çok iyi olduğu, en iyi yönetildiği ortaya konmuş ve sorunlar hep gözden kaçırılmıştı.

BASKETBOLDA ÜÇ YILLIK ÇİLENİN BİTMESİ:
Bu süre zarfında bazı kulüpler yönetime tepki için liglere katılmamış, hakemler düdük asmış, ekonomik sorunlar gerekçe gösterilerek bazı ligler iptal edilmiş, kadın basketbolu neredeyse hiç oynanmamış, TBF ile ilişkiler aksamış, alt yapı takımlarının yurt dışı maçları sekteye uğratılmış, yönetimden memnun olmayan kulüpler genel kurul için imza toplamış, bazı kulüpler yok sayılmış, bazı kulüplerin imzaları baskı ile geri çektirilmiş derken ikinci kez kulüpler imza toplayarak bu kez Ertuğ Nasıroğlu etrafında birleştiler ve son yapılan genel kurulda da Orhun Mevlit yönetimi görevden giderken basketbolda ikinci kez Ertuğ Nasıroğlu dönemi başladı.

TABLOYU GÖRÜNCE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR:
Basketbolda yeni sezonda henüz okul sporları maçları dışında hiçbir kategoride bir lig başlamaması en büyük sorun olarak görülürken Ertuğ Nasıroğlu ve yeni yönetim göreve gelir gelmez federasyona girdiklerinde önlerindeki tabloyu görünce hayal kırıklığına uğramış durumdalar. Yeni yönetim bir an önce ülkede basketbolu başlatmak isterken federasyonda 3 yıllık süreçte yaşananların kendileri adına çok daha büyük sorunlara yol açacağını gösteriyor. Yeni yönetim, Orhun Mevlit başkanlığındaki 2020-2023 dönemine ait çok sayıda sorunla karşı karşıya kalmış durumda.

ORHUN MEVLİT DÖNEMİ ARAŞTIRILIYOR:
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Nasıroğlu yönetimi federasyonu çok zor duruma sokacak belki de suç bile sayılabilecek konularla alakalı Orhun Mevlit başkanlığındaki döneme ilişkin çalışma başlattı. Özellikle de ekonomik konularla alakalı ciddi sorunların yaşandığı belirtilirken borçluların da federasyonun kapısını çalmaya başladığı öğrenildi. Bu konu da yeni yönetimin, ortaya çıkacak bilgi ve belgelerle alakalı gerekirse polise şikayet, sayıştaşlık ve hukuksal olmak üzere başvurular yapacağı da gelen bilgiler arasında.

SWISH’E HİÇ PARA ÖDENMEDİ, 118 BİN TL BORÇ:
Yeni yönetime ilk borç faturaları da Orhun Mevlit’in birçok platformda övünerek dile getirdiği ve bunu kendilerinin başardığının altını çizdiği ‘istatistik programı’ ile ilgili geldi. KKTC Basketbol Federasyonu’nun yararlandığı istatistik programı olan ‘Swish’ uygulaması ile ilgili bugüne kadar tek bir kuruş ödeme yapılmamış. Konuyla ilgili yeni yönetime 2021-2022 (1.500 Euro) ve 2022-2023 (2.100 euro) dönemlerine ait iki adet fatura geldi. Toplamı 3.600 Euro (tahmini 118.800 TL) olan borçların ödenmemesi durumunda uygulamanın şifreleri yeni yönetime verilmeyecek ve uygulama kullanılamayacak. 3×3 zemini, potalar ve skorboard ile ilgili de Orhun Mevlit’in federasyona sorun yarattığı öğrenilirken ilerleyen süreçte basketbolda yaşanacak gelişmeler yakından takip edilecek.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu