GenelKıbrısManşetSpor

Basketbolda ortam yine “karma” karışık

Gün geçmiyor ki ülke basketbolunda yeni bir kaos daha yaşanmasın. Basketbol Federasyonu Yönetimi, şimdi de kulüpler arasında haksızlık ve ayrımcılık yaparak camiayı ikiye böldü.

Gün geçmiyor ki ülke basketbolunda yeni bir kaos daha yaşanmasın. Basketbol Federasyonu Yönetimi, şimdi de kulüpler arasında haksızlık ve ayrımcılık yaparak camiayı ikiye böldü.

TEPKİLER BASKETBOL FEDERASYONU YÖNETİMİNE

KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) yeni bir kaosa daha imza atarak camiayı resmen ikiye bölerken, başkan Orhun Mevlit ve yönetim kurulu da, kulüpler arasında haksızlık ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle ciddi şekilde suçlanıyor. Basketbolda, Ahmet Sütçü başkanlığı döneminde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile yapılan işbirliği protokolü neticesinde KKTCBF’nin alt yaş kategorilerinde oluşturacağı karma takımlarının Türkiye Bölge Şampiyonalarına katılımı sağlanmıştı.

U14 KIZLARDA KARMA YAPILMADI, TAKIM GÖNDERİLDİ

Günümüzde de devam eden bu işbirliği neticesinde KKTCBF ilk olarak U14 kategorisinde başlayan Türkiye Bölge Şampiyonalarına erkek ve kız takımlarını gönderme kararı aldı. Federasyonun, erkeklerde U14 karması oluşturması, kızlar kategorisinde ise karma oluşturmak yerine sadece Levent Spor’u takım halinde organizasyona göndermesi bu kategoride takımları ve oyuncuları bulunan diğer kulüplerin büyük tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili gazetemize ulaşan şikayet ve tepkiler ışığında konuyu detaylıca araştırmak için iki günlük yoğun bir telefon trafiği yaşadık. Bu kategoride takımları bulunan kulüplerin antrenörleri ve yetkili isimleri tepkilerini GIYNIK Spor’a açıkladı.

ORTAK GÖRÜŞ, FEDERASYON HAKSIZLIK VE AYRIMCILIK YAPIYOR

Görüşlerini aldığımız kulüpler ortak tepkisinde, kendilerine federasyon tarafından haksızlık ve ayrımcılık yapıldığını ifade ettiler. Son sezonda bu kategoride lig oynanmamasına rağmen erkeklerde karma oluşturulması kızlarda ise karma oluşturmak yerine sadece bir takımın gönderilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ortaya koyan kulüpler, kendi takımları, emekleri ve çocukların haklarının yendiğini savunurken, bu konuda ailelerden de ciddi derecede tepkiler gördüklerini ifade ettiler.

TUTARSIZ KARARLARIN HESABI SORULUYOR, AÇIKLAMA İSTENİYOR

Kulüpler, federasyonun karmalarla ilgili yaptığı toplantılarda böyle bir talebin gündeme geldiği, yönetimin de bu duruma kesinlikle izin vermeyeceğini ve karma oluşturulacağının kendilerine açıkça söylendiğini belirtiler. Ancak yaşanan süreçte federasyonun, bu kategoride takımları ve oyuncuları bulunan diğer kulüplere karma oluşturulması noktasında hiç bir çağrı veya duyuru yapmadığı açıklandı. Kulüpler de bu olayların ardından neyin değiştiğini merak ederek karmadan vazgeçilip sessiz sedasız Levent Spor’un takım halinde yollandığının nedenini federasyon yönetimine soruyor ve açıklama istiyor.

BU YAPILANLARLA SEÇİMLERİN DİYETİ Mİ ÖDENİYOR

Kulüpler, federasyonun yapmış olduğu bu davranışın gözden kaçan basit bir hata olarak geçiştirilmemesi gerektiğini de ifade ederek bu olayın bilinçli bir şekilde yapıldığı ve bunun nedeninin sorgulanması gerektiğini ortaya koydu. Kulüpler, bu son olay ile birlikte basketbolda bugüne kadar yaşanan diğer tüm sıkıntılı süreçlerle ilgili ise seçimleri işaret ederek, federasyon yönetiminin göreve geldiği günden bugüne seçimlerde kendilerine destek verenlere farklı destek vermeyenlere ise farklı yaklaştığı noktasında görüş belirttiler.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu