BasketbolKıbrısManşetSpor

Basketbolu maskaralığa çevirdiler!

3 yıldır ülkenin en iyi yönetilen federasyonu olarak gösterilmeye çalışılan basketbolda, yeni başkanlık ve yönetim için türlü türlü oyunlar dönmeye devam ediyor

3 yıldır ülkenin en iyi yönetilen federasyonu olarak gösterilmeye çalışılan basketbolda, yeni başkanlık ve yönetim için türlü türlü oyunlar dönmeye devam ediyor.

 ALİ CENGİZ OYUNLARI DEVAM EDİYOR:
KKTC Basketbol Federasyonu’nda daha önce başkan adayı olmadığı için ertelenen genel kurul 27 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek. İkinci kez yapılacak seçimli genel kurul öncesinde başkan adaylığı için belirlenen süre dün saat 17.00 itibari ile dolarken son saatler adeta “Ali Cengiz Oyunlarına” sahne oldu. Başkanlık için son dakikalarda biri elden resmi, biri de ilginç bir şekilde WhatsApp üzerinden iki adaylık başvurusu yapıldı.

ADAYLIK BAŞVURU SÜRECİ SONA ERDİ:
6 Eylül’de yapılan ilk genel kurul öncesinde, mevcut başkan Orhun Mevlit yeniden aday olmazken Mevlit başkanlığındaki yönetimde yer alan Ali Tüzünkan aday olmuştu. Ancak Tüzünkan’ın adaylığı tüzük gereği kabul edilmemişti. Böylece yeniden aday olmayan Orhun Mevlit’in başkanlık görevi sona ermiş ve basketbolda yürütmeyi de Divan Kurulu almıştı. Divanın 27 Eylül’e ertelediği seçimli genel kurul öncesinde başkan adaylık başvuru süreci dün saat 17:00’de sona erdi.

DOĞANÖZ, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ:
3 yıllık Orhun Mevlit yönetiminde yer alan Ali Tüzankan’ın adaylığı kabul edilmeyince Tüzünkan basketbola uzun yıllar hizmet etmiş eğitimci Mehmet Doğanöz ile yol birliği yaptı. Doğanöz de geçtiğimiz günlerde adaylık başvurusu yapmıştı. Ali Tüzünkan’ın da ekibinde olacağı Doğanöz, Tüzünkan ile fikir ayrılığına vardığı için dün sürpriz şekilde adaylıktan geri çekildi.

MEVLİT SON ANDA ADAY OLDU:
Bu süreçte Orhun Mevlit ise kulüpleri gezerek başkanlık için yeniden destek istemeye çalışsa da kulüplerden beklediği desteği bulamadığı iddia edildi. Fakat Doğanöz’ün adaylıktan çekildiğini öğrenen Mevlit, müthiş bir tek adaylık fırsatı kovalayarak başvuru sürecinin bitimine 2 dakika kala resmi adaylık başvurusunda bulundu.

İLK HAMLE TERS TEPTİ DEMİRCİLER ADAY OLDU:
Kulüpler tarafından istenmeyen Mevlit’e meydanı boş bırakmak istemeyen Ali Tüzünkan ise, Doğanöz hamlesinin ters tepmesiyle yeni bir hamle daha yaptı. Daha önce Tüzünkan’ın ekibinde yer alan isimlerden Derya Demirciler’in, Mevlit’in hamlesine karşılık ilginç bir şekilde WhatsApp üzerinden adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.

DİVAN RESMİ OLARAK AÇIKLAYACAK:
Divan Kurulu, yarın yapılacak olan seçimli olağan genel kurul öncesinde gerçekleştireceği toplantıda adayların başvurularını değerlendirecek ve resmi olarak adayları duyuracak. Merak edilen konu WhatsApp üzerinden yapılan başvurunun kabul edilip edilmeyeceği. Bu adaylığın kabul görmemesi durumunda Orhun Mevlit’in seçime tek aday olarak girmesi beklenirken kulüplerin ise Mevlit’e onay vermek isteemdiği konuşulsa da genel kurulun ertelenmiş olmasından dolayı se Mevlit otomatik olarak göreve gelmiş olacak gibi görünüyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu