BasketbolKıbrısManşetSpor

“Basketbolu yeniden ayağa kaldıracağız”

MEVLİT İLE NASIROĞLU YARIŞACAK
Basketbol Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu bugün yapılıyor. Seçimde başkanlık görevini yürüten Orhun Mevlit ile Ertuğ Nasıroğlu yarışacak. Seçimli Olağanüstü Genel Kurul öncesinde aday olan eski başkan Ertuğ Nasıroğlu, hedeflerini ve projelerini açıkladı. Ertuğ Nasıroğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

BASKETBOL KAN KAYBETTİ, BİR HAYLİ GERİLEDİ:
“2014-2017 yılları arasında KKTC Basketbol Federasyonu’na başkan olarak hizmet ettikten sonra  geçen bu süre zarfında genelde sporun, özelde basketbolun izleyicisi oldum. Basketbolu izlerken günden güne kan kaybettiğini ve bu zaman zarfında diğer branşlara nispeten bir hayli gerilediğini gördüm. Başkanlığım döneminde yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımla çıtayı çok yukarılara çektiğimizi, ülkemizde futbolun ardından ikinci ve en çok izlenen, seyirci çeken branş konumuna getirdiğimizi söyleyebilirim.”

LAYIK OLDUĞU İTİBARI KAZANDIRMAK:
“Geçen bu sürede birçok organizasyonun yapılmadığını üzülerek gözlemledim. Bu nedenle; KKTC basketbolunu yine eski seyri ve heyecanı güzel günlerine döndürmek, bayrağı en yukarılara çıkarmak ve layık olduğu itibarı kazandırmak için tüm kulüplerin de desteği ile tekrar aday olmaya karar vermiş bulunuyorum.”

 

KARŞILIKLI SAYGI, ADİL, PAYLAŞIMCI, ŞEFFAF VE TAKIM RUHU
“Aday olurken tüm kulüplere eşit mesafede olacağımı karşılıklı saygı, adil, paylaşımcı, şeffaf ve takım ruhuyla hareket eden bir yönetim anlayışının hakim kılınacağını şimdiden söyleyebilirim. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz çalışmalar, hizmetler ve organizasyonların yanında yapmak isteyip de bazı özel nedenlerden dolayı ertelemek durumunda kaldığımız projeleri yeni dönemde tüm değerli kulüplerimizin desteği ile yapacağımızı taahhüt ediyorum.”

 

PROJELER:

1-Ülkemizde basketbolun yine eski günlerine dönebilmesi, ilgi ve eğilimin üst seviyelere gelebilmesine imkan sağlayacak acil eylem planı yapacağız. Öncelikle karmaşık durumda olan tüzük ve yarışma yönergelerini tekrar düzenleyeceğiz.

2-Sadece sorunların konuşulduğu, durum tespitlerinin yapıldığı toplantılar artık sona erecek. Çözüm odaklı ve hedef önerilere açık basketbolun gelişimine katkı veren her düşüncenin dinleneceği yeni bir döneme girilecek.

3-Antrenör ve hakem eğitimlerinin eski dönemlerdeki gibi üst seviyelere gelmesini sağlayacak hamleler yapacağız.

4- Büyük Erkek ve Kadınlar basketbolunun gelişimine yönelik, ülkedeki paydaşlar ve Türkiye’den gelecek uzmanlarla geniş katılımlı bir beyin fırtınası düzenleyerek çıkan sonuçların değerlendirilmesine yönelik bir stratejik plan yapacağız.

5-Kulüpler seviyesinde mümkün olan tüm kategorilerde Türkiye şampiyonasına katılım sağlayacağız.

6-Yine 2014 – 2017 yılları arasında yapmış olduğumuz ve herkesin üst düzey beğenisini kazanan çocuklarımıza takım olma ve özgüven duygularını kazandıran ülke  içi – dışı kamp ve eğitim çalışmalarına öncelikli olarak devam edeceğiz.

Yukarıda yazılı öncelikli 6 maddeden oluşan hedeflerle yola çıkıyoruz. Takım çalışmasının ön plana çıkacağı yeni bir dönemi başlatıyoruz. Ülke basketbolunun kısa, orta ve uzun vadede arzu edilen seviyelere gelebilmesi ve bu seviyelerde kalabilmesi için mutlaka profesyonel destek alacağız. Bu konuda ülkemizdeki paydaşlar ve Türkiye’deki dostlarımız güvencemizdir.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu