BasketbolKıbrısManşetSpor

Basketbolun Demir adamı

Kıbrıslı Türk basketbolcu Demir Öztoprak, Kıbrıs Rum Kesimi U16 Milli Basketbol Takımı ile Kosova’da düzenlenen 2023 FIBA U16 Avrupa Şampiyonası C Ligi’nde şampiyonluk yaşadı.

Kıbrıslı Türk basketbolcu Demir Öztoprak, Kıbrıs Rum Kesimi U16 Milli Basketbol Takımı ile Kosova’da düzenlenen 2023 FIBA U16 Avrupa Şampiyonası C Ligi’nde şampiyonluk yaşadı.

Turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) ve organizasyonun en iyi 5’ine seçilen Demir kategorisinde Kıbrıs adasının en iyisi olarak müthiş bir başarı hikayesi yazdı.

DEMİR’Lİ KIBRIS RUM KESİMİ AVRUPA C LİGİ ŞAMPİYONU:
2023 FIBA U16 Avrupa Şampiyonası C Ligi Kosova’nın Priştine şehrinde düzenlendi. Demir Öztoprak’ın formasını giydiği Kıbrıs Rum Kesimi, B Grubu’nda yer aldı. İlk maçında finalde de mağlup ettiği Azerbaycan’ı 65-51 yenen Demir’li Kıbrıs Rum Kesimi, ikinci maçında Ermenistan’a 76-63 mağlup olurken üçüncü maçta Arnavutluk’u 110-51, dördüncü maçta da San Marino’yu 118-41 mağlup ederek grup ikinci oldu ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kosova’yı 74-49 yenerek final vizesi alan Kıbrıs Rum Kesimi, finalde de Azerbaycan’ı 78-75 yenerek C Ligi şampiyonu oldu ve B Ligi’ne yükseldi.

TURNUVANIN MVP’Sİ VE EN İYİ 5’İNE SEÇİLDİ:
Turnuva boyunca gösterdiği performansla Kıbrıs Rum Kesimi’nin şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Demir Öztoprak, finalde 17 sayı, 8 ribaunt, 2 asist ve 2 blok ile oynadı. Turnuvanın En İyi Oyuncusu (MVP) seçilen Demir ayrıca Turnuvanın En İyi 5’inde de yer alarak müthiş bir başarı yakaladı. Tüm maçlarda oynayan Demir, turnuva boyunca toplam 115 sayı, 15 asist, 46 ribaunt ve 8 blokluk önemli bir performans sergiledi.

İNŞALLAH OLUMSUZ TEPKİ GÖRMEZ:
Demir Öztoprak’ın bu başarısı karşısında özellikle ülkemizdeki sol kesim parti temsilcileri, ülkemizdeki kulübü Koopspor yetkilileri ve basketbol severler sosyal medya hesaplarından tebrik ve kutlama mesajları paylaşırken sağ kesim partilerinden ise kimse bu önemli başarı karşısında Demir için tek kelam etmemesi oldukça düşündürücü oldu. Ülkemizde sporu körelten, sporcuyu hiçleştiren siyasetler karşısında sporcular sadece kendilerinin ve ailelerinin çabalarıyla bu başarıları elde etmeye devam ederken inşallah Demir’imiz olumsuz bir tepki görmez

AMERİKA’DAN MÜTHİŞ AKADEMİK VE SPORCU BURSU:
Demir Öztoprak’ın basketboldaki bu başarısı sadece bununla kalmayacak gibi görünüyor. Ülkemizde son yıllarda Erten Gazi örneği gibi, Demir’i de yakın zamanda Amerika’da görebiliriz. Demir’in ailesinden elde edilen bilgilere göre Amerika’nın Vermont eyaletine bağlı Vermont Academy’den hem akademik hem de sporcu bursu olarak tam burslu eğitim hakkı aldığını öğrendik. Demir Amerika’ya gitmesi durumunda yakın zamanda Erten gibi Demir’i de NCAA’de izleme fırsatı bulacağız.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu