GenelKıbrısManşetSpor

Basketbolun genç kralı

Basketbolda gelecek yıllara damga vurmaya aday yeni bir yıldız yetişiyor.

YENİ BİR YILDIZ YETİŞİYOR; HALİL ÇETİNYAY

Basketbolda gelecek yıllara damga vurmaya aday yeni bir yıldız yetişiyor. 16 yaşındaki Halil Çetinyay, Basketbol Federasyonu tarafından bu sezon Pro TemizLig adıyla düzenlenen U17 Ligi ve U20 Ligi’nde Soyer Spor forması altında harikalar yarattı. Genç yetenek müthiş performansıyla kariyerinin de ilk transferini yaparak Koop Spor’a imza attı.

16 YAŞINDA, U17 VE U20 SAYI KRALI

Özel bir yetenek olan Halil henüz 16 yaşında olmasına rağmen, Soyer Spor formasıyla U17 Ligi’nde sayı ve ribaunt kralı olurken ayrıca en verimli oyuncu olarak da tüm dikkatleri üzerine çekti. Bununla kalmayan Halil yine Soyer Spor ile U20 Ligi’nde de boy gösterdi ve bu ligde de sayı kralı olmayı başararak kalitesini kanıtladı. Genç yıldızın şimdilik en önemli kariyer skoru ise bir maçta 54 sayı.

ÖZEL YETENEK SOYER’DEN KOOP’A

Eski basketbolcu ve basketbol sevdalısı babasının yönlendirmesi ile basketbol ile 8 yaşında tanışan Halil, ilk olarak okul sporlarında kendisini gösterdi. Daha sonra Soyer Spor altyapısına başlayan genç yetenek yaklaşık 5 yıldır Soyer’de antrenörlerinin katkısıyla kendisini iyice geliştirdi ve yeteneğini ortaya koydu. 16 yaşında gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Halil’i, Büyük Erkekler Ligi’nin son şampiyonu Koop Spor kadrosuna kattı. Koop Spor’da alt yaş kategorilerinde forma giyecek olan Halil’i, A takım koçu Emrah Güven de özel bir yetenek olarak görüyor ve gelişimi için zaman zaman A takımda da kullanmayı hedefliyor.

BABA ÇETİNYAY GURURLU

Ülke basketbolunun en şaşaalı dönemlerinde Vakıflar, Kredi Bankası ve Vedat Kaner gibi takımlarda forma giyen genç yeteneğin babası Murat Çetinyay, oğlu Halil’in başarılarıyla gurur duyuyor. Kendisinin yaşadığı sakatlıklar nedeniyle basketbolu erken bırakmak zorunda kaldığına dikkat çeken baba Çetinyay, basketbolu çok sevdiğini ve tek oğlu olan Halil’i de basketbola yönlendirdikten sonra bu seviyeye gelerek böylesine başarılar elde etmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu