EkonomiKıbrısManşetToplum

Başman: “Beni bu işe sıcak baktıran 24 milletvekilini 25’e çıkarabilecek olmak”

UBP Milletvekili adayı Ali Başman, bir milletvekilinin çok şeyi değiştireceğinin altını çizerek, bu kazanımın istikrar açısından önemli olduğunu kaydetti. Başman, “Beni bu işe sıcak baktıran 24 milletvekilini 25’e çıkarabilecek olmak” dedi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili adayı Ali Başman, 25 Haziran’da yapılacak olan ara seçimlere yönelik değerlendirmelerini anlattı.

UBP Milletvekili adayı Ali Başman, “Hayırlısı ile bu yola çıktık” şeklinde konuşarak bu kadar işinin arasında böyle bir yola neden girdiğini sorgulayanların olduğunu dile getirdi.

“Bu memleket, bu ülke bizim” ifadelerini kullanan Ali Başman, 30 yıldır iş dünyasının içerisinde olduğunu söyleyerek şu anda da yönetim kurulu başkanlığı yaptığını ifade etti.

Başman, “Öyle bir noktaya geldik ki partimiz artık bizi göreve çağırdı, bilgi birikimimi kullanmamı istediler, elimi taşın altına koymam istendi bende yaptım” ifadelerini kullanarak, ülkenin derdinin ekonomi olduğunu vurguladı.

Ülkede kime sorulsa pahalılıktan, alım gücünün düştüğünden bahsedildiğini vurgulayan Başman, insanların ekmek derdinde olduğuna vurgu yaptı.

“EKONOMİK KRİZİN SORUMLUSU HÜKÜMET DEĞİLDİR”

Başman, “Ekonomik krizin sorumlusu hükümet değildir… Pandemi, TL’nin stabil olmayışı, Rusya-Ukrayna savaşı gibi sebepler vardır” diyerek, pahalılıktaki etkenlerin tamamen hükümetin dışında geliştiğini kaydetti.

Neler yapılabilir noktasında ise örneklemeler yapan Başman, piyasanın ucuzlatılabileceğini, ana tüketim gruplarındaki fonlarla oynanabileceğini, üreticiye teşvikler verilebileceğini dile getirdi.

Ali Başman konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Asgari ücret artırmak veya hayat pahalılığı vermek çözüm değildir, piyasa rahatlatılmalıdır… CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın söylediği euro endeksleme sisteminin muhasebesel olarak çok mümkün olacağını düşünmüyorum. Bizim memlekette de birçok şey dövize endekslendi… Maaşlar TL, marketler TL, perakende satışlar TL kaldı genelde.”

“İNSANLARLA TANIŞTIKÇA ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUM”

İnsanlarla tanışıp görüştüğüne de değinen Başman, yavaş yavaş kırsala inmeye başladıklarını ifade ederek, “Benim genel hayatım ofislerde geçmişti. İşim gereği çok ilişkim olmamıştı maalesef ama tanıştıkça çok güzel dönüşler alıyorum” dedi.

İnsanların ismine güzel baktığına vurgu yapan Başman, bu ismin ve şirketlerinin kendisine babasından kaldığını söyleyerek, olduğu yere gelmenin kolay şekilde olmadığını ifade etti.

“Mağusa’ya, Karpaz’a ve köylerine gittik çok güzel dostluklar kurdum. İnsanların doğallığı, içtenliği inanılmaz şekilde memnuniyet verici” diyen Başman, meclise alınacak olan bir milletvekilinin pratikte insanlara göre bir şey değiştirmeyecek gibi görünüyor olabileceğini ancak işlerin o şekilde olmadığını da belirtti.

Başman, şuanda UBP’nin 24 milletvekili ve 2 parti ortağı olduğunu kaydederek,  “29 vekil ile hükümet yürütülüyor ama istikrar açısından önemlidir” dedi.

“BENİ BU İŞE SICAK BAKTIRAN 24 MİLLETVEKİLİNİ 25’E ÇIKARABİLECEK OLMAK”

“Beni bu işe sıcak baktıran 24 milletvekilini 25’e çıkarabilecek olmaktır… Bu kazanım erken seçim sözlerini ortadan kaldıracaktır” şeklinde konuşan Başman, hükümetin görev süresinin uzun olmasının iş yapabilirlik anlamında, reform yapabilmek adına çok önem taşıdığına da değindi.

“GÖREVİ UNVANI İÇİN DEĞİL ÜLKEM İÇİN İSTİYORUM”

Bir milletvekilinin ise çok şeyi değiştireceğinin altını çizen Başman, bu görevi unvanı için değil ülkesi için istediğini söyledi.

“CTP 1 MİLLETVEKİLİ DAHA ALIRSA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPACAKTIR, BU ONLARA ÇAĞRIDAN BAŞKA BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

Ali Başman konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“İnsanların refah seviyesinin artması için elimi taşın altına koyuyorum. Ekonomik alanda çok önerim var… Halkımızda bu farkı görebilir. Bu ülkenin kendi ayakları üzerinde durabileceğine inancım tamdır, birkaç düzenleme gereklidir. Ülkede ciddi değişiklikler lazım kayıt dışılıkta çok fazla. CTP 1 milletvekili daha alırsa erken seçim çağrısı yapacaktır ama bu onlara çağrıdan başka bir şey kazandırmaz, UBP’de ise istikrarı sağlar.”

Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu