EkonomiKıbrısManşetSağlık

Başman: İş işten geçmeden tüm ülke kapatılmalı

İş insanı Ali Başman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hükümetin kararlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu. "Bu kadar vaka varken kapatma yoluna gidilmesi normal. Ancak madem ki kapatma yoluna gidildi, iş işten geçmeden tüm ülkenin ve tüm iş sektörlerinin kapatılması ve 10-15 günlük izole sağlanması önemli" diyen Başman, Aksi takdirde bu süreç uzayacak ve bunun bedeli çok daha ağır olacak" uyarısında bulundu

GIYNIK SOSYAL MEDYA

İş insanı Ali Başman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hükümetin kararlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu. “Bu kadar vaka varken kapatma yoluna gidilmesi normal. Ancak madem ki kapatma yoluna gidildi, iş işten geçmeden tüm ülkenin ve tüm iş sektörlerinin kapatılması ve 10-15 günlük izole sağlanması önemli” diyen Başman, Aksi takdirde bu süreç uzayacak ve bunun bedeli çok daha ağır olacak” uyarısında bulundu.

“Devletimiz kapatılan sektörlerin can suyu olarak ne öngörüyor” diye soran Başman, “Vatandaşına nasıl sahip çıkmayı planlıyor? Nasıl destek verecekler bunları da açıklasınlar. Çünkü evine ekmek götürmekte zorlanan insanımız çok” diyerek kararları eleştirdi

İş insanı Ali Başman’ın söz konusu paylaşımı şu şekilde: 

Her şeyin başında kuşkusuz sağlık gelir bunu kimse inkar edemez. Peki bugünlere nasıl gelindi, bu günlere gelirken Sağlık Üst Kurulu ve Devlet ne gibi önlemler aldı, ne gibi denetimler yaptı.

Örneğin meyhaneleri kapattılar herkes gitti restoran izni aldı işine devam etti, yetkililer sadece seyretti, alınan karalara uyuluyor mu neredeyse hiç denetlenmedi, kurallara uyuluyor mu bakılmadı.

Dahası sınır kapılarında 3 günlük PCR şartı getirildiğinde, özellikle güneyde çalışanlar ve eğitim görenler bu PCR şartından muaf tutularak ciddi riske girildi, şayet bu vatandaşlarımıza da 3 günde bir PCR şartı getirilse belki bugün güney kaynaklı vakalar da olmayacaktı.

Sonra ne oldu Ocak ayı başında Lapta Alsancak bölgesi patladı, bölgesel kapanmaya gidilmesi gerekirken ve bölgenin Belediye Başkanları bölgesel kapanma için çağrı yaparken Üst kurul da Hükümet de seyirci kaldı haliyle vakalar en sonunda Girne’ye ve Lefkoşa’ya sıçradı. Şayet ay başında Lapta-Alsancak’ta bölgesel kapatma olsa ve hatta 3 hafta kadar önce Ticaret Odası olarak önerdiğimiz gibi hafta sonu ülke geneli sokağa çıkma yasağı uygulansa belki de bugün Lefkoşa ve Girne için alınan kararlara gerek kalmayacaktı.

Bu kadar hatadan sonra artık Hükümet de Sağlık üst kurulu da aklı selim kararlar üretecek herhalde diye bekliyoruz, bu kez Girne ve Lefkoşa’da sokağa çıkma yasağı Mağusa ve Güzelyurt bölgesinde bir şey yok, her taraf açık, bir bakıyoruz kapanan bölgelerden özellikle Mağusa bölgesine ciddi bir göç.

Ha bu arada Lefkoşa ve Girne bölgesinde kapanan iş yerleri de sadece Perakende satış mağazaları (konfeksiyon, kuyumcu, kırtasiye, vs gibi, demek ki salgın herhalde buralardan çıkıyor, bizim haberimiz yok) marketler, inşaat sektörü, atölyeler, restoranların paket servisleri, vs açık…

Tabii ki bu kadar vaka varken kapatma yoluna gidilmesi normal, ancak Madem ki kapatma yoluna gidildi, iş işten geçmeden tüm adanın ve tüm iş sektörlerinin kapatılması ve 10-15 günlük izole sağlanması önemli.

Aksi takdirde bu süreç uzayacak ve bunun bedeli çok daha ağır olacak. Bir de şunu merak ediyorum, kapatılan sektörlerin can suyu olarak ne öngörüyor Devletimiz? Vatandaşına nasıl sahip çıkmayı planlıyor, nasıl destek verecek bunları da açıklasınlar çünkü evine ekmek götürmekte zorlanan insanımız çok….

Diğer Haberler

Başa dön tuşu