GenelKıbrısManşet

Baybars: Hükümet kendi kendiyle çelişiyor

HP Milletvekili Ayşegül Baybars, hükümetin kendi kendiyle çeliştiğini ifade etti ve “bu hükümet kurulurken ömrünü biçmiş erken seçim için Ekim ayını taahhüt etmişti” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda seçim gündemi ile ilgili konuşmasını yapan HP Milletvekili Ayşegül Baybars, hükümeti eleştirerek “Bugün demokratik teamülleri yok sayan ülkenin yasalarını işine geldiği gibi esnetip keyfi davranan bir hükümetle karşı karşıyayız” dedi.

Hükümetin keyfi uygulamalarının uzlaşmadan da uzak olduğunu söyleyen Baybars, hükümetin aralık ayından itibaren ülkenin yaşadığı sorunlardan bir kaçını şu şekilde sıraladı: “Pandemi ile mücadele ederken toplum ekonomik çareler bekler, sağlık alt yapısının güçlendirilmesini beklerken bir eylem ve vizyon beklerken azınlık hükümetinin kurulduğu Aralık ayından itibaren tartıştığımız şeyler Meclis nisap sorunu, kimin bakan olup kimin meclis başkanı olacağı üçüncüsü kurultay ve iç hesaplar”

Baybars, “Sadece üç ayda demokratik kültürümüze siyasi literatürümüze ciddi anlamda zarar veren uygulamalara bir yenisini eklemek isteyen hükümet keyfi ve uzlaşıya yaklaşmadan meclisteki tüm partilerin karar verebileceği bir anlayışla mecliste seçim tarihini belirleyeceğine sayın başbakan çıkıp 27 kişiyiz diyor. 21 kişi umurumuzda değil diyor. Çoğunluğu azınlığa tahakküm edebileceğini iddia eden bir başbakan var. yasa tanımazlığı ortadan kaldırıp demokrasiye saygı göstererek uzlaşı içerisine girmemiz gerekir. Bizler yapıcı muhalefet anlayışıyla destek olmamıza rağmen hükümet edenler bu anlayıştan maalesef yoksunlar” dedi.

“ Azınlık hükümet olarak kurulan hükümet meclisteki çalışmalarla birlikte kendi protokollerini, kendi ömrünü  biçti” diyen Baybars, hükümetin vermiş olduğu kararda kendisiyle çeliştiğini ifade etti. Ara seçimin yapılmaması konusunda hükümetin pandemiyi gerekçe gösterdiğini aktaran Baybars, “Aralık’ta protokol imzalayan hükümet Ocak ayında iç kavgalar sebebiyle Sayın Başbakan Ekim’de yetmez daha erken hodri meydan dedi aynı hükümet aralarındaki tartışmaları izleyen toplum bu arada salgın ekonomik kriz ile mücadele etti. Ara seçimin yapılması istemiyorsak uzlaşma içerisinde olalım dedik. Ancak sunmuş oldukları gerekçe pandemi var yapamayız deniyor aynı hükümetin sağlık bakanı bir haftadır merak etmeyin endişeye gerek yok her şey kontrol altında diyor turizm bakanı turizmi açıyor. Yani burada ivedilik gerekçesi kendi kendiyle çelişiyor” şeklinde konuştu.

Halkın Partisi olarak seçim için öneride bulundukları Ağustos 2021 tarihi için gerekçelerini anlatan Baybars, “HP olarak bizler bu ülkede Haziran ayında ara seçim yapılması doğru değildir önemli olan hükümet programında madem ki var bu sene içerisinde ekonomi, turizm gibi alanlarda herhangi bir vizyonu olmadığı aşikarken toplumun zamanından çalmaya gerek yok madem ki 2021 kayıp yıl oldu daha fazla kaybetmeyelim bu nedenle Ağustos 2021 tarihini verdik ivedilik için ama yine kurultaya takıldık. Yine bir siyasi tartışma yine hükümetin kendi siyasi tartışmaları içinde bu seçimin bu yıl olması engellenmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu