KıbrısManşetSiyaset

Baybars ile Amcaoğlu Meclis’te gerildi!

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu esnasında eğitime yönelik muhalefetin eleştirilerine yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Bakan Olgun Amcaoğlu’nun ‘Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yüz yüze eğitimin açılmasına izin verdi de biz mi yüz yüze eğitimi başlatmadık’ sözleri Baybars’ın tepkisine neden oldu

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars arasında Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gergin anlar yaşandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu esnasında eğitime yönelik muhalefetin eleştirilerine yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Bakan Olgun Amcaoğlu’nun ‘Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu yüz yüze eğitimin açılmasına izin verdi de biz mi yüz yüze eğitimi başlatmadık’ sözleri Baybars’ın tepkisine neden oldu.

Amcaoğlu, Baybars’ı ‘agresif’ tavır sergilemekle suçlarken, Baybars ise Amcaoğlu’nu ‘fazla rahat’ olmakla suçladı. Bakan Amcaoğlu’nun verdiği yanıtların tatmin edici olmadığını ifade eden Baybars’ın eleştirileri sonrasında Bakan Amcaoğlu, “Madem benden rahatsızlık duyuluyor o zaman benim burada olmama gerek yok. Dursun bey burada size bir Maliye Bakanı yeter” diyerek Genel Kurul salonunu terk etmesi gerginliğin dozunu artırdı.

Ayşegül Baybars’ın “Bu kadar laubalilik de fazla” sözlerine tepki gösteren ve sözlerine dikkat etmesini ifade eden Bakan Amcaoğlu, “Sesinizi yükseltmenize ve çığlık atmanıza gerek yok. Laubalilik sözü hiç hoş olmadı” diyerek salonu terk etti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu