GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Baybars: Mesele devlet ciddiyetsizliğidir 

Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Bakanlar Kurulu kararı ile PCR ve Antijen testlerinin ücretlendirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gıynık Sosyal Medya

Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Bakanlar Kurulu kararı ile PCR ve Antijen testlerinin ücretlendirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Baybars yaptığı paylaşımda PCR ve Antijen testlerinin Maliye Bakanlığı’nın finansman kaynaklarının tükenmesi meselesinden öte olduğunu belirtirken, meselenin Başbakan Saner’in aşısızları aşı olmaya özendirmek için ortaya koyduğunu iddia ederek sadece aşısızlara ücretli olacağını açıkladıktan iki gün sonra bu yeni kararın açıklanması olduğunu ifade etti. 

Baybars, meselenin devlet ciddiyetsizliği olduğunu, halkın gözlerinin içine baka baka yalan söyleme meselesi olduğunu ifade ederken, meselenin bu devletin zorunlu kıldığı bir uygulamadan dolayı zaten batmış işletmelere yardım etmek yerine sırtlarına daha da yük bindirilmesi olduğunu aktardı. 

Baybars, öngörüsüz ve plansız hükümete ortada güven duyulacak olmamasının, günü birlik politikalarla ülke yönetmeye kalkmalarının asıl mesele olduğunu vurgularken, “Yani, mesele testlerin ücretli hale getirilmesinden daha da vahim bir meseledir.” dedi. 

Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars’ın paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Mesele Maliye’nin finansman kaynaklarının tükenmesi yüzünden herkese yapılacak pcr ve antijen testlerinin ücretli hale getirilmesinden ötedir. 

Mesele başbakanın bu olayı, aşısızları aşı olmaya özendirmek için ortaya koyduğunu iddia ederek, sadece aşısızlara ücretli olacağını açıkladıktan 2 gün sonra bu yeni kararın açıklanmasıdır. 

Mesele devlet ciddiyetsizliğidir. 

Mesele halkın gözlerinin içine baka baka yalan söyleme meselesidir. 

Mesele devletin zorunlu kıldığı bir uygulamadan ötürü zaten batmış işletmelere yardım etmek yerine sırtlarına daha da yük bindirilmesidir. 

Mesele öngörüsüzlüktür. 

Mesele plansızlıktır. 

Mesele ortada güven duyulacak bir hükümetin olmayışıdır. 

Mesele günü birlik politikalarla ülke yönetmeye kalkmaktır. 

Mesele budur.  

Yani, mesele testlerin ücretli hale getirilmesinden daha da vahim bir meseledir.” 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu