KıbrısManşet

Baybars: Tek doğru yol teknokrat hükümet ancak iktidar onu da kabul etmedi

Saat 10:00'da toplanması beklenen Meclis Genel Kurulu 14:30 itibari ile hala açılamadı.

CANLI AKTARIM/ ELİF DÜLGER

Meclis Genel Kurulu’nda gergin bekleyiş devam ederken Gıynık mikrofonlarına konuşan Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars, Meclis’in tatili girmeden önceki sürecinde hükümet milletvekillerine yapmış oldukları çağrıyı anımsatarak, “Biz iktidar milletvekillerine o dönemde söylemiştik, boşuna Ad-Hoc Komite kurarak anayasaya aykırı davranarak boşuna seçim tarihini belirlemeye kalkmayın hukuksuzluğunuza bir yenisini daha eklemeyin gelin bir masaya oturalım uzlaşıya varalım diye ancak hükümet hiç oralı olmamıştı” dedi.

Meclis Danışma Kurulu 6 Şubat 2022’de erken seçim yapılması için uzlaşıya varılamadı. 6 Şubat öneri hakkında Danışma Kurulu’nda konuşulanları aktaran Baybars, yapılan önerinin nisabı sağlamak adına mı yoksa iktidarın gerçekten samimi olduğunu henüz bilmediğini ifade ederek, “Başlangıçta ana muhalefet partisi de dahil olmak üzere muhalefet vekilleri bu öneri konusunda uzlaşıya varmak istedi ancak seçim yasaklarının 1 ay geriye atılması teklifini hükümet kabul etmedi” dedi. Hükümetin ülkeyi seçime götürmemesi gerektiğinin altını çizen Baybar, seçime kadar ülkeyi teknokrat bir hükümetin yönetmesi gerektiği ancak hükümetin bu öneriyi de kabul etmediğini ifade etti. Baybars, “Desteği olmayan meclisi dahi açamayan hükümet için tek doğru yol teknokrat hükümetti ancak doğru olan bu uzlaşının önünü Başbakan Ersan Saner kapattı ve şuan nisap arayışına tekrar döndüler” şeklinde konuşarak hükümetin yok hükmünde olduğunun vurgusunu yaptı.

İç tüzüğe göre bugün kesinlikle toplanma denenmesi yapılmalı” diyen Baybars, “Meclis Başkanı Meclis’i açma girişiminde bulunarak nisabı sağlayamaması halinde toplantıya 24 saat sonrasına ertelemek zorunda. Geçen hafta mazeretleri vardı ve Meclis’i açma girişiminde bulunmadılar” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu