KıbrısManşetSiyasetToplum

Baybars: UBP- DP- YDP hükümeti, kendi gösterdiği adayına sahip çıkmadı

HP Milletvekili Ayşegül Baybars da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinden istifa eden Oğuzhan Hasipoğlu'nun ardından sosyal medya hesabından eleştiride bulundu.

HP Milletvekili Ayşegül Baybars da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinden istifa eden Oğuzhan Hasipoğlu’nun ardından sosyal medya hesabından eleştiride bulundu.
Meclis Başkanlığı seçiminde de aynısının yaşandığını hatırlatan Baybars, “UBP- DP- YDP hükümeti, kendi gösterdiği adayına sahip çıkmadı” dedi.
Yeni yasama dönemi başlar başlamaz yapılan hareketle Meclis’in de siyasetin de itibarını yerle bir ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tıpkı bir önceki UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin yaptığı gibi.
Seçim oldu, Sayın başbakan, biz istikrarlı bir hükümet kurduk, bizi azınlık hükümeti ile karıştırmayın dedi. Tıpkı bir önceki UBP-DP-YDP azınlık hükümetinde olduğu gibi yola güvensizlikle, başkanlık, bakanlık, kabine kavgaları ile başladı.
Bu hükümet Kıbrıs Türk Siyasi Tarihi’nde geri dönülemez bir yara daha açtı.
Kabinesinin tüm sorumluluğunu aldığını söyleyen, kendi atadığı bakanlarına sahip çıktığını söyleyen, gazetecilerin kabine krizine dair verdiği bilgileri yalan rüzgarından beter diye niteleyen Başbakan esas yalanlar rüzgarını kendisi yaşattı.
Sayın Başbakan Kıbrıs Türk basınının düştüğü hali acınacak bir durum diye tanımladı. Bakanın istifası ve ortaya çıkan gerçekler bize gösterdi ki esas bu hükümetin memleketimizi düşürdüğü durum acınacak bir durum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu