KıbrısManşet

Baybars’tan istihdam açıklaması

Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan istihdam tartışması üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars,  “ne halamın kızı, ne teyzemin kızı istihdam edilmedi” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan istihdam tartışması üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars,  “ne halamın kızı, ne teyzemin kızı istihdam edilmedi” dedi.

İstihdam meselesiyle ilgili konuşan CTP Milletvekili Erkut Şahali, bu akşam 00.00’dan sonra seçim yasaklarının başlayacağını ve iyi niyetli olmayan bir hükümetin bu saate kadar istediğini yapabileceği endişesinde olduklarını belirtti.

UBP’ye güvenmediklerini, HP’yi de yaptıkları ortaklıkla yaşayarak tanıdıklarını söyleyen Şahali, bir bakan yakının kendi çabasıyla değil de, başka bakan ukdesiyle istihdam edilmesinin, bu istihdamı meşru kılmadığını kaydetti.

Şahali, istihdamlarla ilgili konuşması sırasında Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile karşılıklı tartışma yaşadı. Baybars, oturduğu yerden söz alarak, “ne halamın kızı, ne teyzemin kızı istihdam edilmedi” dedi.

İstihdam edilenin kim olduğu ile ilgilenmediğini dile getiren Şahali, gayri yasal istihdam etmenin cüretini nerden bulduklarını sordu.

Şahali, Dışişleri Bakanlığı’na 5 Ağustos’ta münhal duyurusunda bulunup, 3 gün sonra 8 Ağustos’ta da mülakat yapılarak, sözleşmeli personel alınmasının açıklanmasını istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu