GenelKıbrısManşet

Bayram mesajları

UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Küçük mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bu yıl, Ramazan Bayramına maalesef Gazze’de İsrail askerlerinin masum sivillere karşı başlattığı vahşice saldırıların gölgesinde giriyoruz.
Gazze’de yaşanan insanlık dramının son bulması için dünya kamuoyunun daha fazla sessiz kalmaması gerekmektedir. Bir kez daha insanlık ayıbı olan bu saldırıları kınar, İsrail silahlı güçlerinin Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralı olan Filistinli kardeşlerimize acil şifalar dilerim.
Küresel anlamda yaşanılan ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde, insanlığa tarih boyunca acı, hüzün ve gerilemeden başka hiçbir şey getirmeyen savaş ve şiddet olaylarının son bulmasını dilerim
Halkımızın mutlu ve refah yarınlara ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle, gelecek günlerin tüm İslam alemine barış, sağlık ve bereket getirmesini diler, tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”

Maliye Bakanı Özdemir Berova, ‘Ramazan Bayramı’ münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Maliye Bakanı Berova mesajında şunları kaydetti:

“Bayram, uzakların yakın olduğu, ailenin bir arada bulunduğu, büyüklerin ziyaret edilip, çocukların sevindirildiği, küslerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, sosyal dayanışmanın, milli birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç ve neşe demektir. Bayram, bir arada olmaktır… Bu bayramda yetim, yoksul, her çocuk sevindirilirken, Ana ve babalardan alınan dualar, ziyaret edilen hasta ve kimsesizler, unutulmayan akraba, komşu ve arkadaşlar, hatırlanan kabir ziyaretleri ile hayatta olmayanlar. Bayram, mutluluğu, sevinci, neşeyi, bazen de hüznü paylaşmaktır.”

 

 

 

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Cengiz İşkey, Ramazan Bayramı mesajı yayımladı. İşkey’in mesajı şöyle:

“Bayramlarımız tarih boyunca, birlik ve kardeşlik içerisinde milletçe yaşadığımız, heyecan, coşku, sevinç ve kederlerimizi paylaştığımız günler olmuştur. Bugün, maddi ve manevi alanda insan olarak paylaşmaya ihtiyaç duyduğumuz, inananlar olarak, mecbur olduğumuz buruk sevinç ve kederlerimiz vardır. Üç aydan beridir Filistin’de ve özellikle Gazze’de yaşanmakta olan ve 32000 den fazla kadın, çocuk yaşlı, sivil ve sağlık görevlisi ayrımı yapılmadan hedef gözetmeksizin uygulanan soykırım karşısında maalesef insanlık sessizliğini korumaktadır. Oysa ki Filistin’de yaşanan soykırım ve mezalimin karşısında olmak için Müslüman olmaya gerek yok, sadece ‘İnsan’ olmak yeterlidir.

Dileğimiz odur ki Dünyadaki tüm savaşlar ve zulümlerin bir an önce son bulmasıdır.

Bayramlar neşe, sevinç ve toplumsal birlik ve beraberliğin tesis edildiği özel günlerdir. . Zira

Bayramlar toplum olarak kaynaşma, büyükleri ziyaret ederek hayır ve dualarını alma, muhtaçlara ve fakirlere yardım, yetimleri sevindirme günleridir. Bayramlarımızı sevinç ve neşe içerisinde

geçirmemize engel teşkil eden, zalimlerin pençesinde kıvranan mazlum coğrafyalardaki

kardeşlerimizin, öksüzlerin, yoksulların ıstıraplarını, evrensel İslâm anlayışla paylaşabilir, onların

acılarını hafifleterek bir nebze de olsa mutlu olabiliriz. Özellikle Anne, baba ve yakınlarımızı, hastaları, yaşlıları, kimsesizleri ziyaret ederek, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidererek onlara Bayramın güzelliklerini tattırarak, cezaevlerinde, hastanelerde, yaşlı bakım evlerinde bulunan insanları ziyaret edip gönüllerini almalı, bayramlara ilişkin zihinlerimizde oluşan anlam kaymalarını düzeltebiliriz.

Bayram günleri vesilesi ile varsa eğer, dargınlıklara ve küskünlüklere son vererek bu mübarek günlere daha da anlam katmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin, halkımızın, soydaşlarımızın ve Tüm İslâm Âleminin

Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu