Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Bayramı fırsat bilerek Güney Lefkoşa’ya geçmek isteyen vatandaşlar saatlerce kapıda bekledi

Kuzey ile Güney Kıbrıs'ı birbirine bağlayan kara geçiş kapılarının yetersizliği bu bayramda yine ortaya çıktı

Kuzey ile Güney Kıbrıs’ı birbirine bağlayan kara geçiş kapılarının yetersizliği bu bayramda yine ortaya çıktı

 

Vatandaşlar, “İki tarafta da seçilmiş yöneticiler utandıkları için kapılardan geçiş yapamıyor, acısını insanlardan çıkarıyor” dediler

 

BEKLEYİŞ, SICAK, SİNİR… Kuzey ile Güney Kıbrıs’ı birbirine bağlayan kara geçiş kapılarının yetersizliği bu bayramda yine ortaya çıktı. Özellikle Lefkoşa’da Güney Kıbrıs’a tek araçlı geçişin yapıldığı Metehan Kara Geçiş Kapısı’nda yine bayram izdihamı yaşandı. Kara kapısındaki sıkıntının bugün de sürmesi bekleniyor. Bayram tatilini fırsat bilen birçok vatandaş dün Güney Kıbrıs’a gidebilmek için Metehan Kara Geçiş Kapısı’nda yaz sıcağında uzun saatler boyunca uzayıp giden araç kuyruğunda beklemek zorunda kaldı. Araç kuyruğunun Metehan çemberine kadar uzaması vatandaşları bezdirirken, saatlerce beklemek istemeyen birçok kişi de kuyruğa girmeyi göze almayarak geri döndü.

 

UTANMASINLAR GEÇSİNLER… Türk Lirası’nın özellikle son 3-4 yıldır Euro karşısında aşırı değer kaybetmesi, Kuzey Kıbrıs’ı Güney’de yaşayanlar için ucuzluk cennetine çevirirken, her geçen gün kapılardaki yoğunluğu da artırıyor. Güney’deki veya Kuzey’deki uzun tatil dönemlerinde kara kapılarında iki yönlü uzun kuyruklar ise halkı bıktırdı ancak, iki tarafın yetkilileri de “sıkıntı yokmuş” gibi davranmaya devam ediyor. Gazetemize konuşan bazı vatandaşlar kapıların çoğaltılması gerektiğine işaret ederken, bir vatandaş “İki tarafta da seçilmiş yöneticiler utandıkları için kapılardan geçiş yapamıyor, acısını insanlardan çıkarıyor. Utanmasınlar, onlar da geçsinler” şeklinde ilginç bir değerlendirmede bulundu.

 

AKEL: DAHA FAZLA SINIR KAPI… AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu ise partisinin daha fazla sınır kapısının açılmasından yana olduğunu belirtti. Stefanu, açıklamasında, sınır kapılarını kapalı tutanın Rum kesimi değil, Türk Ordusu olduğu iddiasında da bulundu. Stefanu, sınır kapılarının açılmasının iki toplum arasındaki iletişimi kolaylaştırdığını, güvenin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için kullanılması gerektiğini de ifade etti. İki tarafın da belirli sınır kapılarının açılmasına dair talepleri olduğunu dile getiren Stefanu, şu an Kıbrıs Türk tarafının “Mia Milia’daki” (Haspolat) sınır kapısının açılmasını istediğini, Rum tarafının ise bunun mütekabiliyet esasına göre yapılmasını istediğini hatırlattı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu