KıbrısManşetSiyasetSpor

Bazı federasyonlar daha da gerilecek!

Sporda halen daha 2021 yılı devlet katkısının ilk iki dilimini alamayan federasyonlar varken Spor Dairesi’nin, federasyonlardan 2022 yılı ile ilgili faaliyet ve bütçe çalışması yapmalarının istendiği öğrenildi

OKAN KARADEMİR – GIYNIK SPOR ÖZEL

Ülke sporu tamamen tepetaklak olmuş durumda. Kimse kimsenin ne yaptığını bilmiyor ne karar aldığının farkında değil ve anlamsız bir şekilde her şey yolundaymış gibi davranılmaya devam ediliyor.

GIYNIK Spor’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgelere göre bazı federasyonlar yine sinir küpüne dönmüş durumda.

2021 Temmuz ayının ortasına gelinirken 20 federasyona önceden, birine de kıyak geçilerek sonradan Mart ve Haziran aylarına ait devlet katkısının ilk iki dilimi ödenmişti.

Faaliyetlerine devam eden ve en aktif çalışan diğer 11 federasyon ise halen daha ilk iki dilimi almış değil.

Bazı federasyon başkanlarının bu yapılanın kabul edilebilir olmadığını açıklamasına rağmen, bu davranışın adaletsizlik, ayrımcılık ve bölücülük yarattığı açıklamalarına ve şikayetlerine rağmen bu durum kimsenin umrunda olmuyor, kimse harekete geçmiyor ve belirsizlik sürüyor.

2021 ÖDENMEDİ, 2022 BÜTÇESİ SORULUYOR

11 federasyonun bu konuda ilerleyen süreçte ne yapacağı, nasıl tavır alacağı ve ne şekilde hareket edeceği merakla beklenirken Spor Dairesi’nden federasyonlara ulaştırılan bir haber olayları daha da tırmandıracağa benziyor.

11 federasyon 2021’in ilk iki dilimlik devlet katkısını halen daha almamışken ve bu durum ortada büyük bir sorun halinde dururken GIYNIK Spor’un güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Spor Dairesi, federaysonlardan 2022 yılına ait faaliyet takvimleri ve bütçe konusuyla ilgili taslak plan hazırlamalarını istemiş.

Bu durum karşısında bazı federasyon başkanları, daha 2021 yılının katklılarını almadıklarını ve Spor Dairesi’nin kendilerinden 2022 yılı ile ilgili faaliyet ve bütçe konusunda çalışma yapmalarını istemesini şaşkınlıkla karşılayıp anlamsız buldu.

BAŞBAKANA BASKI HAZIRLIĞI

GIYNIK Spor’un yine öğrenmiş olduğu bilgilere göre henüz devlet katkısının ilk iki dilimini alamayan federasyonların Maliye Bakanlığı’nın tavrı nedeniyle Başbakan Ersan Saner’le görüşmesi bekleniyor. Saner’e bu konuda baskı yapmayı planlayan federasyonlar kurultaya odaklanan başbakandan mağduriyetin giderilmesi için bir an önce maliye ile görüşmesini ve ödemelerin yapılmasını sağlaması isteyecekler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu