Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum sendikalardan ortak 1 Eylül mesajı

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum sendikalarının, 1 Eylül Sendikaların Dünya Çapında Barış için Eylem Günü nedeniyle açıklama yaptıkları bildirildi

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum sendikalarının, 1 Eylül Sendikaların Dünya Çapında Barış için Eylem Günü nedeniyle açıklama yaptıkları bildirildi.

Haravgi gazetesinin haberine göre  PEO ( Tüm Kıbrıs İşçi Federasyonu) Merkez Örgütlenme Sekreteri Hristos Tombazos, Kıbrıs sorunundaki olumsuz gelişmeler ile durağanlık, dünyanın her yerinde devam eden emperyalist müdahaleler ve Ukrayna’daki savaş göz önünde bulundurulduğunda, bu seneki 1 Eylül’ün daha büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Gazeteye göre Dev-İş Başkanı Koral Aşam ise, 1 Eylül’ün tüm ilerici ve demokratik kesimler için ülkemizde ve dünyada barış adına mücadele etmeye yönelik davet olduğunu kaydederek, Kıbrıs sorununun ülkeyi barış ve güvenlik köprüsüne dönüştürecek iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çerçevesinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, Kıbrıslılar olarak savaşların sebep olduğu kayıpları ve acıyı bildiklerini ifade ederek, eğitimin barış içerisindeki bir geleceğin anahtarı olduğuna dikkati çekti.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ise, Kıbrıs sorununda olumlu bir sonuca ulaşılabilmesi için birlikte çalışmak gerektiğini ve dünyada yaşanan savaşların, barışın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Gazete, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 1 Eylül’de sendikaların ara bölgedeki sahada etkinlik yapacaklarını yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu