KıbrısManşetSiyasetToplum

Bazı sayılar aklımızla dalga geçiyor

Bir ülkede nüfus politikası olmadan Sağlık, Eğitim, çalışma yaşamı, üretim, tüketim....vs. nasıl planlanabilir ki. Bu mümkün mü?

Bazı sayılar aklımızla dalga geçiyor..

Başbakan Ünal Üstel Sevgili Mustafa Alkan’ın programında “Nüfusu biliyoruz ama söyleyemem bazen söylenemeyecek sayılar var.” dedi.

Ne demek şimdi bu..

Nüfus neden açıklanamaz sayılardan olsun?

Halkın ülkede mevcut nüfusu elbette bilmeye hakkı var, lakin bunun da ötesinde ülke de her alanda yapılacak planlamalar için de nüfus sayısının bilinmesi gerekiyor.

Dolayısıyla ülkeyi yöneten hükümet ve kurumların nüfus verileri ve politikası oluştururken kullanacağı bir argüman yoksa ortada neye göre planlama yapılmaktadır?

Bir ülkede nüfus politikası olmadan Sağlık, Eğitim, çalışma yaşamı, üretim, tüketim….vs. nasıl planlanabilir ki. Bu mümkün mü?

Elbette değil..

Dolayısıyla nüfus verilerinin varsayıma dayalı el yordamı ile uyduruk rakamlarla değil, gerçek verilere dayalı sayıların  ortaya çıkarılması gerekiyor.

Ünal Bey’in her şeyden önce ülkeyi yöneten bir başbakan olarak böyle absürt bir açıklama yapması bu konuda halkın iyice kafasını karıştırmıştır. Hoş halk yolda,sokakta,hastanelerde  ve okullarda meydana gelen kalabalıkların gökten zembille indiğini düşünmüyordur. Dolayısıyla Ünal Bey ya da bir başka yetkili ülkede  bu kontrolsüz nüfusun neden oluştuğunu ve o söylenmeyecek sayıları izah etmek zorundadır. Nüfus bilinmeden planlanma yapılamaz, yol,su,elektrik,altyapı,ekonomi okullar,hastaneler vs vs..

Ünal Bey hasbelkader başbakandır.

Belki bu makama geleceğini rüyasında görse hayra yormazdı,ama oldu.

Madem oldu sorumluluklarının da idraki içinde olması gerekiyor. “Nüfusu biliyoruz,ama söyleyemem,bazı sayılar söylenmez”  gibi absürt bir açıklama toplumun aklıyla  dalga geçmektir.Tıpkı “JET” olayında olduğu gibi,tıpkı Necati Şaşmaz’a vatandaşlık verilirken,ikamet adresi diye Ünal Bey’e ait  kliniği adres olarak gösterilmesi gibi..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu