DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Bakan Ersoy: “Önümüzdeki hafta yoğun görüşmelerimiz olacak”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İngilizlerle aynı dili konuştuklarını belirterek ''Görüşmeler olumlu, kesinlikle geçen seneki rakamları geçeriz'' dedi.

Bakan Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda’nın gerçekleştirdiği ortak basın toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

İngiltere’yle düzenli görüştüklerini ifade eden Ersoy şunları söyledi:

”Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle beraber görüşüyoruz. Onların trafik lambası sistemi var onunla uyumlu veri akışını biz sağladık zaten.

Aynı dili konuşuyoruz artık İngilizlerle. Onlar 3 haftada bir değerlendirme yaptıkları için ben orada da olumlu bir gelişme bekliyorum açıkçası.”

GEÇEN YILKİ SAYILAR ÖLÇÜ OLMAZ

Rusya’nın seyahat kısıtlamalarını kaldırarak turist göndermesi konusunda, Türkiye’deki koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili bir sınır belirleyip belirlemediği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy vaka sayılarını geçen yılki sınırların üstünde kabul etmeleri gerektiğini, geçen yılki sınırlara göre hiç kimsenin Türkiye’ye değil dünyada hiç bir ülkeye kapılarını açamayacağını belirtti.

VAKA SAYISI 5 BİNİN ALTINA GELMELİ

Türkiye’de Vaka sayılarının düzelmeye devam ettiğini, Avrupa ve yurt dışındaki ülkelerin 2 haftalık ortalamaya baktıklarını belirten Bakan Ersoy şöyle konuştu:

”Durum şu an için olumlu seyrediyor. Vaka sayılarında 5 binin altını görmemiz lazım, yani bir şeyi konuşabilmemiz için 5 binin altına gelmemiz lazım. Önümüzdeki hafta da çok yoğun görüşmelerimiz olacak. Ülke bazlı, Avrupa Birliği değil, ülke bazlı kararlar alınıyor, herkes kendi kararını kendi veriyor. Avrupa Birliği ülkeleri yeni bir prensip kararı aldılar, çift aşı yaptıran ziyaretçilerin seyahat kısıtlamalarını kaldırıyorlar. Bu bizim için de geçerli zaten.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu