GenelKıbrısManşet

Başbakan Ünal Üstel: “Yerel Seçimlerden önce 51/95 Belediyeler Yasası bitecek, Meclis’ten geçecek”

-Mine İçsel

Başbakan Ünal Üstel, BRT’de Manşet + programına konuk oldu.

Belediyeler Reformu konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan; 51/95 sayılı yasa konusuna değinerek; “2008’den beri 51/95 yasasına el atılmadı biz ona da el atacağız” dedi.

Seçimden önce yasa bitecek

Yerel Seçimlerden önce 51/95 sayılı yasanın biteceğinin altını çizen Başbakan Üstel; yasa çalışmaları bittiğinde Meclis açık değilse bile olağanüstü bir toplantı ile bu yasanın geçeceğini belirtti.

“Eleştiriler siyasi”

İlgili yasanın insafsızca eleştirilere maruz kaldığını söyleyen Üstel, 2008’de hazırlanan ve o tarihten beri bir türlü geçirilemeyen bu yasaya yönelik yapılan tüm eleştirilerin siyasi tabanlı olduğunu iddia etti.

“Bu yasanın hepsini biz hazırlamadık, 2008’den beri İçişleri Bakanlığı yapmış tüm Bakanların çalışmaları var bu yasa üzerinde.” diyen Başbakan Üstel, muhalefetin “Belediyeler kapatılıyor” iddiasıyla halkı galeyana getirmeye çalıştığını söyledi. Başbakan; “Belediyeler kapatılmıyor efendim; birleştiriliyor. Hizmet kalitesi artırılıyor” diye ekledi.

“Sendikaların eylemi de siyasi”

Sendikaların yasaya yönelik gerçekleştirdiği eylemler konusuna da değinen Başbakan Üstel, belediyelerde örgütlü sendika temsilcileriyle sürekli irtibatta olduklarını ve sendikanın taleplerini göz önünde bulundurarak çalışmalar yapıldığını anlattı.

Meclis önünde yaşanan tüm eylemlerin siyasi olduğunu iddia eden Başbakan, konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Sendikalarla anlaşma sağlamıştık. Ne istiyorsanız yazın; yasaya ekleyeceğiz dedik. Ona rağmen eylem yapıp bağırdılar. Neden; çünkü siyasi nedenler…”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu