KıbrısManşet

Baybars: Hükümetin gündeminde halkın yararına bir konu var mı?

Hükümet içerisinde yaşanan tartışmalardan dolayı birçok kişinin mağdur olduğu ve ‘kaçak’ durumundan kurtulmak için beklediği Muhaceret Affı Yasası’nın genel kurulda oylanarak yürürlüğe girmesi için muhalefet desteğe hazır fakat hükümet edenlerin gündeminde böyle bir konu yok


KKTC ve Türkiye’de yüzlerce kişinin gözü ve kulağı muhaceret affında. 30 Haziran’da açılmadan tatile giren Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu nedeniyle, beklentide olan birçok kişi hayal kırıklığına uğramıştı. Cumhuriyet Meclisi’nin tatilinin bitmesine 1 aydan az bir süre kalsa da, hükümet içerisindeki sorunlar nedeniyle, yine nisabın sağlanamaması ve Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun açılamaması gibi bir tehlike söz konusu. Hükümet içerisinde yaşanan tartışmalardan dolayı birçok kişinin mağdur olduğu ve ‘kaçak’ durumundan kurtulmak için beklediği Muhaceret Affı Yasası’nın genel kurulda oylanarak yürürlüğe girmesi için muhalefet desteğe hazır fakat hükümet edenlerin gündeminde böyle bir konu yok.

Gıynık Gazetesi’ne konuşan Halkın Partisi Milletvekili Ayşegül Baybars, hükümetin bir adım atması ve özel gündemle genel kurul toplantı çağrısı yapması halinde Halkın Partisi olarak gerekli desteğin verileceğini vurguladı.

Bakanlar Kurulu tarafından, muhaceret cezalısı durumuna düşen kişilere af şansı tanıyacak olan Muhaceret Yasa Tasarısı’na komiteden onay gelmesine rağmen Meclis Genel Kurulu’nda oylanamayan yasa askıda kaldı. KKTC ve Türkiye’de bu affı bekleyen yüzlerce mağdur kişi dört gözle Cumhuriyet Meclisi’nin açılarak Muhaceret affının yasallaşması için gün sayıyor.

NE OLDU BU MUHACERET AFFI YASASI?

Halkın Partisi adına Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi’nde görev yapan HP Milletvekili Ayşegül Baybars, Evlilik Dışı Çocuklar Yasası ve Orman Yasası da dâhil olmak üzere, birçok yasayı toplumun ve ülkenin yararına olacak şekilde revize ettiklerini aktararak, yüzlerce kişinin mağduriyetini giderecek olan muhaceret affına da Halkın Partisi olarak komitede ‘evet’ oyu verdiklerini ifade etti.

Meclis Genel Kurulu’nun son toplantısının hükümetteki siyasi partilerin kendi iç pazarlıklarından kaynaklı olarak toplanamadığını ifade eden Baybars’ın Halkın Partisi’nin bunun bir parçası olmayacağının altını çizerek, “Kendi kişisel menfaatleri doğrultusunda yapmış oldukları kavgaların hiçbir zaman bir parçası olmayacağız” dedi.

BAYBARS: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Muhaceret affı gibi ülke gündemini önemli derecede ilgilendiren ve vatandaşın dört gözle beklediği birçok yasa kararı için hükümetin Ekim ayından önce bir adım atması ve özel gündemle genel kurul çağrısı yapılması halinde Halkın Partisi’nin bu toplanma için nisap desteği sağlayacağını aktaran Baybars, “Muhaceret affı ve diğer bekleyen yasalar için Ekim ayında ya da Ekim ayından önce hükümet bir girişimde bulunursa biz gerekli desteği vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu