GenelKıbrısManşet

Berova: “Fiyat belirlenecek, ürünlerin belirlenen fiyatlarla satılması sağlanacak”

-Mine İçsel

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Özdemir Berova, katıldığı programda ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Hayat pahalılığı konusuna değinen Berova, alım gücünün oldukça düştüğünü söyledi.

Halkın alım gücünü artırabilmek adına fiyatlarda indirime gidilmesi gerektiğini belirten UBP Milletvekili, bu konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını aktardı.

Fiyatları aşağıya çekmek için çalışmalar başladı

Özellikle temel gıdalar konusunda ciddi çalışmaların olduğunu dile getiren Berova, fiyatların aşağıya çekilmesi adına yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

“Market fiyatlarını aşağıya çekmek adına çalışmalar başladı. Özellikle temel gıdalar konusuna yoğunlaşıldı. Bu çalışmalar ile fiyatlar belirlenecek ve ürünlerin bu fiyatlarla satılması sağlanacak. Tabi devlet bunun için destek vermek zorunda. Önümüzde süreçte konuşacağımız konu da budur. Piyasa pahalı. Sonuçta ‘serbest piyasa var demek bu kadar da aşırı yüklenmek demek değildir.”

“Belediyeler Yasası ile denetim bacağı güçlenecek”

Fiyatlar konusunda denetim bacağının öneminin altını çizen UBP Milletvekili Berova; Meclis’te bugün görüşülmeye başlanacak olan 51/95 Belediyeler Yasası’nın bu konuda önemli rol üstleneceğini de dile getirdi.

Berova: “Yasayla birlikte denetim görevlerinin bazılarını belediyelere aktaracağız. Piyasa kontrolü de daha etkin sağlanabilecek” diye konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu