KıbrısManşet

Bir haftanın sonunda ödeme yapılmazsa elektrikler kesilecek

KIB-TEK’e olan borcundan dolayı Cuma günü elektriği kesilen Maliye Bakanlığı’nın elektriği yapılan 6 buçuk milyon TL'lik ödemenin ardından yeniden bağlandı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) olan borcundan dolayı Cuma günü elektrik enerjisi kesilen ve ihtiyacını jeneratörle karşılayan Maliye Bakanlığı’nın elektriği dün yeniden bağlandı.

Kıbrıs Postası TV’de Canan Onurer’in sunduğu Sabah Postası programına telefonla bağlanan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Kubilay Özkıraç, dün Maliye Bakanlığı binasıyla ilgili yetkililerle görüştüklerini, yetkililerin bir hafta süre istediğini ve binanın elektriğini yeniden bağladıklarını belirtti.

Özkıraç, “Eğer bir haftanın sonunda ödeme yapılmayacaksa, yine keseceğiz. AKSA’ya her ay 65 milyon lirayı bulup verenler, KIBTEK’e de borçlarını ödeyecek” şeklinde konuştu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın Maliye Bakanlığı’na ait binanın elektrik enerjisinin ne zaman kesildiğinden haberi olmadığını vurgulayan Özkıraç, “Bu elektrik Cuma günü kesildi. Arıklı ise dünkü programda, elektriğin dün kesildiğini söyledi. Haberi yok” dedi.

Anımsanacağı üzere Arıklı, dün katıldığı televizyon programında, “Maliye Bakanlığı’na ait binanın elektrik enerjisinin dün kesildiğini” ifade etmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu